Dutch Open in Amersfoort terug als challenger

Foto: ANP

Het Dutch Open keert terug op de tenniskalender. Amersfoort organiseert van 15 tot en met 21 juli een challengertoernooi. In Amersfoort werd jarenlang een ATP-toernooi gespeeld, maar in 2008 vond de laatste editie plaats.

Deze week werd bekend dat de challenger van Scheveningen dit jaar niet plaatsvindt, omdat de organisatie de begroting niet rond kreeg. Eerder al werden soortgelijke toernooien in Alphen aan den Rijn en Middelburg van de kalender gehaald wegens financiƫle problemen.

,,We zijn blij om te zien dat tennisvereniging ALTA bereid is om dit toernooi, onder de naam Dutch Open, voort te zetten in Amersfoort”, aldus Jacco Eltingh, technisch directeur bij de KNLTB. ,,Voor het toptennis in Nederland is het mooi dat nationale en internationale spelers zich tijdens dit toernooi met elkaar kunnen meten, maar ook voor het creĆ«ren van meer aandacht voor tennis is het belangrijk dat het toernooi behouden blijft. We hebben er alle vertrouwen in dat ALTA met deze ervaringen een fantastisch en duurzaam tennistoernooi voor Nederland gaat neerzetten.”