De Grand Prix van Azerbeidjan

Foto: ANP

Dit weekend staat de Grand Prix van Azerbeidjan weer op het programma. Wat kunnen we dit keer verwachten? Ferrari neemt een update mee naar Bakoe waarmee het hoopt de concurrentie aan te kunnen gaan met het succesvolle Mercedes. Naast Ferrari neemt Honda (motorleverancier van Red Bull en Torro Rosso) ook een update mee naar Bakoe.

Max Verstappen in Bakoe

Bakoe is voor Verstappen tot nu toe geen succesvol circuit geweest. Van de drie keer dat hij hier gereden heeft is Max maar één keer gefinisht, op een achtste plaats in 2016. De andere twee keren ging het er een stuk minder aan toe. In 2017 had de Nederlander last van technische problemen waardoor hij de auto niet kon finishen. In 2018 crashte Daniel Ricciardo achterop de auto van Verstappen na een intensief gevecht tussen de twee teamgenoten en beide moesten de race opgeven.

Aston Martin Red Bull in 2019

Max Verstappen is voor Red Bull de absolute nummer één in het team. Pierre Gasly is bij de eerste drie races elke keer teleurstellend gefinisht. Namelijk op de elfde, achtste en zesde plek. Hij moest zelfs bij de eerste twee races een Torro Rosso (zijn oude team) voor zich duiden. De kritiek op de prestaties van Gasly nemen dan ook toe. Max Verstappen, Pierre Gasly en het Ferrari duo zijn dan ook coureurs om naar uit te kijken dit weekend.

Updates

Ferrari neemt de eerste update van het seizoen dit weekend mee naar Bakoe. Het betreft hier een aerodynamische update die de wegligging en de grip van de auto op het circuit zou moeten verbeteren.

Honda neemt een vernieuwde motor, namelijk de ‘’Spec 2’’ mee naar Bakoe. De belangrijkste voordelen van deze motor zijn de verbeterde bestendigheid, levensduur en betrouwbaarheid. De motor heeft ook iets meer vermogen gekregen volgens de technisch directeur van Honda F1.

Starttijden

De Grand Prix van Azerbeidjan is aankomend weekend van 26 tot en met 28 april. De kwalificatie start zaterdag 27 april om 15:00. De race start zondag om 14:10. De kwalificatie is dus op Koningsdag, wel iets om rekening mee te houden als je wilt kijken.