Nadal verslaat Canadees talent in Madrid

Foto: ANP

Rafael Nadal heeft ten koste van Félix Auger-Aliassime de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. Zonder groots spel versloeg hij de pas 18 jaar oude Canadees, de beoogde opvolger van de huidige generatie topspelers, met 6-3 6-3.

In aanloop naar het duel was het twijfelachtig of Nadal zijn opwachting zou maken. De Spanjaard had last van een maagvirus en kon niet zoveel trainen als gewenst. Omdat het masterstoernooi in eigen land een belangrijk toernooi voor hem is, besloot hij toch de baan op te gaan.

In de eerste ontmoeting tussen beiden kwam Nadal geen moment in gevaar en na ruim anderhalf uur was de zege een feit. Alleen in de laatste game had Nadal moeite met het afmaken van de wedstrijd. Het zesde matchpoint was pas raak.

De vijfvoudig winnaar, die vorig jaar in de kwartfinales verloor van Dominic Thiem, treft nu de Amerikaan Frances Tiafoe.

Juan Martin Del Potro wist zijn rentree na een knieblessure niet op te luisteren met een zege. De 30-jarige Argentijn, die in februari voor het laatst in actie kwam in Delray Beach, moest in een spannende driesetter zijn meerdere erkennen in Laslo Djere: 6-3 2-6 7-5.