Valverde laat zich met Barça weer verrassen

Foto: ANP

Vorig jaar ging het voor FC Barcelona na een zege van 4-1 nog mis in de Champions League, nu bleek een overwinning van 3-0 niet genoeg om de finale van de Champions League te halen. ,,We zijn weggeblazen, dat voelt verschrikkelijk”, zei trainer Ernesto Valverde. ,,Het spijt ons heel, heel erg. We doen alles om onze fans blij te maken, maar in het voetbal gebeuren zulke dingen soms.”

Barcelona bleef vorig jaar in de kwartfinales steken door de return tegen AS Roma met 3-0 te verliezen. Nu ging het op de drempel van de eindstrijd mis op Anfield tegen Liverpool (4-0). ,,We hebben onze kansen gehad, maar we verzuimden die te maken. De tweede goal van Liverpool deed ons veel pijn en direct daarna kwam ook de 3-0”, zei Valverde over de twee doelpunten kort na rust van Georginio Wijnaldum.

,,Bij de vierde goal werden we verrast. We wisten dat Liverpool sterk is bij spelhervattingen, maar we lieten ons verrassen. Zij deden dat heel slim”, bekende Valverde, die onlangs met Barcelona wel weer kampioen werd. ,,We hebben ook de beker nog om voor te strijden. We moeten het seizoen goed afmaken.”