Milwaukee Bucks naar finale in het oosten

Foto: ANP

Milwaukee Bucks heeft voor het eerst sinds 2001 de finale bereikt van de oostelijke divisie in de NBA. De Bucks rekenden in de tweede ronde van de play-offs op overtuigende wijze af met Boston Celtics: 4-1. De best presterende basketbalploeg uit de reguliere competitie had in de eerste ronde Los Angeles Clippers al met 4-0 verslagen.

De Celtics begonnen de best-of-sevenserie tegen de Bucks met een verrassende zege van 112-90, maar daarna stelde de ploeg van de Griekse vedette Giannis Antetokounmpo orde op zaken met vier overtuigende zeges. Milwaukee Bucks maakte het woensdagavond voor eigen publiek af: 116-91. Antetokounmpo tekende voor 20 punten.

De Bucks kwamen 18 jaar geleden voor het laatst zo ver in de play-offs. Toen verloor de NBA-kampioen van 1971 de finale in het oosten van Philadelphia 76ers.

Golden State Warriors nam weer de leiding in de serie tegen Houston Rockets, door voor eigen publiek het vijfde duel met 104-99 wist te winnen. De titelhouder in de NBA had de eerste twee duels in de serie ook gewonnen, maar in Houston waren de Rockets daarna twee keer de sterkste. De Warriors raakten tijdens de vijfde wedstrijd wel Kevin Durant kwijt, die in het derde kwart met een kuitblessure naar de kant moest. Durant had op dat moment al 22 punten gemaakt. Klay Thompson was de topschutter bij de thuisclub met 27 punten, Stephen Curry gooide er 25 bij elkaar. Vrijdag treffen de clubs elkaar opnieuw, dan weer in Houston.