Verstappen rijdt twaalfde tijd in training

Foto: ANP

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje slechts veertien rondjes gereden op het circuit van Barcelona. De Formule 1-coureur van Red Bull kwam niet verder dan de twaalfde tijd. Hij gaf 1,893 seconde toe op de Fin Valtteri Bottas, die de snelste was in zijn Mercedes.

De Duitser Sebastian Vettel van Ferrari klokte de tweede tijd. Hij was 0,115 seconde langzamer dan Bottas. De Monegask Charles Leclerc stuurde zijn Ferrari naar de derde tijd, regerend wereldkampioen Lewis Hamilton noteerde in zijn Mercedes de vierde tijd.

Verstappen keerde voortijdig terug naar de pits met technische problemen. Monteurs onderzochten meteen de onderkant van de bolide. De Limburger heeft in Barcelona een auto met ‘subtiele’ verbeteringen, zoals teambaas Christian Horner het verwoordde. Voor- en achtervleugel zijn aangepast om betere balans en grip te vinden.

De eerste sessie eindigde iets eerder dan gepland. De Canadees Lance Stroll crashte in zijn bolide van Racing Point enkele minuten voor het einde van de training, waarna de raceleiding de sessie afvlagde. De tweede vrije training begint om 15.00 uur.

Bottas is de leider in het WK na vier grands prix. Hij won de laatste race in Bakoe. Verstappen is de laatste drie races als vierde geëindigd. Hij boekte in 2016 als jongste coureur ooit in Spanje zijn eerste grandprixzege.