Leonard schiet Raptors in zoemer naar finale

De Amerikaanse basketballer Kawhi Leonard heeft Toronto Raptors op spectaculaire wijze naar de finale van de oostelijke divisie in de NBA geschoten. Het beslissende duel in de best-of-sevenserie tussen de Raptors en Philadelphia 76ers leek bij een stand van 90-90 een verlenging te krijgen, tot Leonard met nog 4 seconden op de klok de bal kreeg.

Hij dribbelde richting de hoek van het veld en waagde in de laatste seconde nog een schotpoging. Terwijl de bal door de lucht vloog, ging de zoemer af die het einde van de wedstrijd aangaf. De bal stuiterde vier keer op de ring en plofte vervolgens toch door het net: 92-90. Wat volgde, was een explosie van vreugde in de hal van de Canadese ploeg.

,,Het leek wel een moment uit een film”, zei Fred VanVleet, teamgenoot van Leonard. De held van de Raptors kwam in totaal tot 41 punten.

De ploeg uit Toronto neemt het in de finale van de Eastern Conference op tegen Milwaukee Bucks, dat in de vorige twee rondes van de play-offs pas één wedstrijd verloor. In het westen gaat de eindstrijd tussen Golden State Warriors, de regerend kampioen van de NBA, en Portland Trail Blazers. Die ploeg won het beslissende zevende duel met Denver Nuggets met 100-96. Ook daar was het tot de laatste seconden spannend. CJ McCollum blonk uit bij de Trail Blazers met 37 punten.

De kampioenen van het oosten en westen strijden in de grote finale om de NBA-titel.