Heiner in Finn iets voor op Postma

Foto: ANP

Na de eerste dag met wind op het open Europees kampioenschap in Athene in de Finnklasse staat zeiler Nicholas Heiner als nummer negen net iets voor op Pieter-Jan Postma, die na drie races tiende is. De twee strijden om een Nederlandse startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio, volgend jaar.

Sinds de eerste confrontatie tussen de twee, voor de kunst van Palma de Mallorca, stond Heiner al aardig in het voordeel. Hij werd op het eerste selectie-evenement vijfde, Postma kwam niet verder dan de twintigste positie.

Op de eerste dag stond er in Athene te weinig wind om uit te varen. Op de tweede kwam Heiner tot de 13e, 12e en 16e positie. Postma noteerde de 10e, 23e en 11e plek. De Brit Giles Scott gaat vooralsnog aan de leiding.

Het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz zakte bij de EK in de 49erFX-klasse in Weymouth een plaatsje in het klassement, van drie naar vier. Hun olympische rivalen, Odile van Aanholt en Marieke Jongens, zijn na zes races echter afgezakt naar de 23e positie.

Van Aanholt/Jongens wonnen echter eerder bij het eerste selectie-evenement in Palma de Mallorca en bouwden daarmee een aardige voorsprong op.