Tennisster Pliskova pakt titel in Rome

Foto: ANP

Tennisster Karolina Pliskova heeft voor de derde maal een graveltoernooi gewonnen. Dat deed de Tsjechische in Rome, waar ze in een kleine anderhalf uur de baas was over de Britse Johanna Konta. Pliskova, vooraf de nummer 7 van de wereld, hoefde geen enkele servicegame in te leveren: 6-3 6-4. Voor Konta, die zaterdag in de halve finales te sterk was voor Kiki Bertens, kwam daarmee een einde aan een imposante reeks die tot haar eerste toernooizege op gravel had moeten leiden.

Behalve Bertens, die vorige week nog de beste was op het gravel van Madrid, versloeg Konta in Rome onder anderen Venus Williams en Sloane Stephens. Maar Pliskova, van wie ze in zeven eerdere ontmoetingen al zes keer had verloren, bleek opnieuw te sterk.

Door de zege van Pliskova blijft Bertens de nummer 4 van de wereld. Had de Tsjechische in Rome niet gewonnen, dan was de Wateringse een plek gestegen. Pliskova wordt de nummer 2 op de ranglijst en zal op Roland Garros over een week ook als tweede geplaatst zijn. ”Ik was wat nerveus, het is per slot van rekening een finale. En Jo speelde goed, ze maakte het me lastig”, vertelde Pliskova. ”Ik hoop dat ik dit niveau mee naar Parijs kan nemen. Als dat lukt behoor ik tot de kanshebsters, maar er zijn er straks meer die goed op gravel uit de voeten kunnen.”