Roeister Keijser terug in selectie voor EK

Foto: ANP

Na een lange blessureperiode maakt Marieke Keijser bij de EK roeien in Luzern (31 mei – 2 juni) haar rentree op het hoogste niveau. De 22-jarige roeister start in Zwitserland in de lichte skiff. In deze discipline behaalde Keijser in 2017 bij de WK in Florida zilver.

Keijser veroverde vorig jaar in Glasgow de Europese titel in de lichte dubbeltwee. Ilse Paulis, met de inmiddels gestopte Maaike Head olympisch kampioene bij Rio 2016, was destijds in Schotland haar teamgenoot. Paulis roeit in Luzern samen met Martine Veldhuis.

Nederland verschijnt op de EK in Zwitserland bij de mannen en vrouwen op vijftien nummers aan de start. Vorig jaar pakte Oranje in Glasgow zeven EK-medailles.

Josy Verdonkschot, hoofdcoach bij de vrouwen, rekent opnieuw op een rijke oogst. ”Luzern is een prima graadmeter om te zien waar we staan. We weten dat zo hier en daar nog wat gesleuteld kan worden aan ploegen. Maar de groep die er nu staat is er klaar voor. We gaan vol vertrouwen met een ijzersterk team naar de EK.”