Colombianen Cabal en Farah winnen dubbelspel

Foto: ANP

De Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah hebben het dubbelspel op Wimbledon gewonnen. In een lange en vermakelijke wedstrijd werd het Franse koppel Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin verslagen. Na 4 uur en 56 minuten en vier tiebreaks was de uitslag: 6-7 (5) 7-6 (5) 7-6 (6) 6-7 (5) 6-3.

Het betekent de eerste grandslamtitel voor Cabal en Farah. Het als tweede geplaatste duo was in de kwartfinale verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer. De Colombianen overleefden vijf matchpoints tegen Rojer en zijn Roemeense partner Horia Tecau.

Zowel het Colombiaanse stel als het als elfde geplaatste Franse duo waren serverend sterk en pas in de 43e game viel de eerste break. Plots werd ook de 44e game prooi voor de retournerende partij waardoor de stand in balans bleef. Weer moest een tiebreak de beslissing brengen. Mahut en Roger-Vasselin trokken aan het langste eind.

In de laatste set bleven de twee duo’s aan elkaar gewaagd. Elke break werd gevolgd door een rebreak. Totdat Cabal op 5-3 mocht serveren voor toernooiwinst. De partij duurde zo lang dat de geplande finale van het vrouwendubbelspel werd verplaatst naar zondag.