Djokovic mist finale van masters Cincinnati

Foto: ANP

Novak Djokovic heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de wereld won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de mondiale tennisladder: 3-6 3-6.

Medvedev staat zondag voor de derde keer op rij in een grote tennisfinale. Hij verloor in Montreal in de eindstrijd van Rafael Nadal en was in Washington niet opgewassen tegen Nick Kyrgios. Nu kan alleen David Goffin de Rus nog van de titel afhouden, De Belg verzekerde zich ten koste van de Fransman Richard Gasquet (6-3 6-4) voor het eerst in zijn loopbaan van een plek in de finale van een masterstoernooi.

Djokovic was na zijn nederlaag vol lof over Medvedev. “Ik heb verloren, maar heb niet zo veel fout gedaan”, zei hij. “Deze jongen is hard op weg naar de top vijf van de wereld. Halverwege de tweede set begon hij fantastisch te spelen. Hij sloeg tweede services van 200 kilometer per uur en maakte nauwelijks fouten meer.”