Sprinters krijgen kans in Milaan-Turijn

Foto: ANP

Met een gewijzigde finish is de wielerkoers Milaan-Turijn woensdag een extra kans voor de sprinters in Italië. Drie dagen voor Milaan-Sanremo staan onder anderen snelle mannen als de Ier Sam Bennett, de Australiër Caleb Ewan, de Colombiaan Fernando Gaviria en de Fransman Arnaud Démare aan de start van de oudste, nog bestaande wielerkoers ter wereld. Tot de kanshebbers behoren ook voormalig wereldkampioen Peter Sagan, Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de Belg die zaterdag de Strade Bianche won.

Vorig jaar won de Canadees Michael Woods op de steile slotklim naar de basiliek van Superga, maar dit jaar geeft organisator RCS met een vernieuwde finale de sprinters een kans. De laatste 5 kilometer zijn grotendeels vlak of lichtjes glooiend. “We keren terug naar de basis”, meldde de organisatie. “Omdat Milaan-Turijn vroeger altijd enkele dagen voor Milaan-Sanremo werd verreden. Het wordt nu wellicht een koers voor sprinters.”

Voor Ewan (Lotto-Soudal) wordt het zijn eerste optreden na de coronapauze. Gaviria en Bennett wonnen afgelopen week al een rit in de Ronde van Burgos.