Liverpool met ’tweede keus’ maar net langs Midtjylland

Een week na de overwinning bij Ajax heeft Liverpool in de Champions League gewonnen van FC Midtjylland. Tegen de kampioen van Denemarken werd het op Anfield 2-0.

Diogo Jota zette de thuisclub aan het begin van de tweede helft op voorsprong. De Portugees scoorde na een mooie aanval waarbij vooral Trent Alexander-Arnold een grote rol speelde. In extra tijd benutte Mohamed Salah nog een strafschop.

De Engelse kampioen begon bepaald niet met de sterkste opstelling en speelde matig. Trainer Jürgen Klopp hield zijn gehele reguliere aanval, Sadio Mané, Roberto Firmino en Salah, op de bank. De drie werden tegen Ajax gewisseld.

Ook voor Georginio Wijnaldum was er geen basisplaats. Hij kwam meteen na rust. Salah en Mané vielen na een uur in, kort na de openingstreffer. Firmino kwam voor de laatste 10 minuten.

Fabino viel na een half uur geblesseerd uit. Mogelijk is er sprak van problemen met een hamstring. Virgil van Dijk ontbreekt als bekend lange tijd wegens letsel aan een knie.