Tafeltennisbond gaat over op één bondscoach

Foto: ANP

De tafeltennisbond NTTB heeft door het vertrek van de bondscoaches Li Jiao (vrouwen), Danny Heister (mannen), Bettine Vriesekoop (meisjes kadetten) en Michel de Boer (jongens junioren) het technisch beleid compleet omgegooid. Directeur Achim Sialino zal voortaan ook fungeren als technisch directeur en er komt één bondscoach die verantwoordelijk is voor zowel de mannen, vrouwen, junioren als kadetten.

De bond wacht nog even met de aanstelling van één bondscoach en begint voorlopig met twee coaches: Marcel Kraa voor de vrouwen en meisjes, Titus Damsma voor de mannen en jongens. “Gezien hun ervaring, deskundigheid, de relaties met de huidige sporters en om de continuïteit te bewaren”, beargumenteert de bond dat besluit. Kraa blijft in de nieuwe structuur ook coördinator sporttechnische zaken.

Sportkoepel NOC*NSF voerde onlangs tafeltennis af bij sporten die geld krijgen voor het uitvoeren van hun (olympische) topsportprogramma’s. Alleen tafeltennisster Britt Eerland krijgt nog individuele ondersteuning.