Veldrijdster Van Anrooij gewond geraakt door schijfrem

Foto: ANP

Veldrijdster Shirin van Anrooij is zondagmiddag bij een grote valpartij tijdens de wereldbekercross in het Tsjechische Tabor gewond geraakt door een schijfrem. De 18-jarige wielrenster van Telenet-Baloise Lions werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zal ze zondagavond geopereerd worden, laat haar ploeg weten.

“De onderarm van Shirin van Anrooij is gewond geraakt door een onderdeel van een schijfrem bij de valpartij na de start”, meldt Telenet-Baloise Lions. “Ze zal zondagavond geopereerd worden. Op dit moment ziet het ernaar uit dat er geen spieren of pezen ernstig zijn beschadigd.”

Het Nederlandse talent raakte betrokken bij een grote valpartij meteen na de start. “Ze is bij bewustzijn, maar ik heb nog nooit zo’n wond gezien”, vertelde ploegmanager Sven Nys voor de camera van Play Sports. “Ook zij zelf heeft het gezien, een verschrikkelijke wond.”

Van Anrooij greep meteen naar haar arm na de val. “Het gaat om een open wond”, zei Nys vlak na de race. “Ook haar heup zag er niet goed uit. Ze heeft bovendien veel bloed verloren. Ik vernam het nieuws via de familie van veldrijder Lars van der Haar, die vertelde dat het ernstig was. Ik ben er meteen naartoe gelopen want ik stond nog in de materiaalpost. Nu is ze met haar moeder naar het ziekenhuis. Dit wil je niet meemaken, koers is nu bijzaak. Dit is echt heel erg.”