Twee WK-duels tussen Britse boksers Fury en Joshua in 2021

Foto: ANP

Het lijkt er dit jaar dan toch eindelijk van te komen. De Britse wereldkampioenen Tyson Fury en Anthony Joshua gaan het tegen elkaar opnemen in de boksring. Volgens promotor Eddie Hearn, de belangenbehartiger van Joshua, hebben de twee zwaargewichten een contract voor twee onderlinge duels ondertekend.

De twee gevechten, die nu al bekend staan als de ‘Battle of Britain’, dienen in 2021 plaats te vinden en hebben als inzet alle wereldtitels in de meest aansprekende gewichtsklasse. Joshua is de wereldkampioen van de IBF, WBO en WBA en Fury heeft de kampioensgordel van de WBC in zijn bezit.

Volgens Hearn wordt een dezer weken bekend waar het eerste gevecht komende zomer zal worden gehouden. De revanchepartij staat dan voor eind 2021 op het programma.

De twee wereldkampioenen zullen de miljoenengages bij het eerste duel eerlijk verdelen (50-50). De winnaar van dat duel kan rekenen op 60 procent bij de rematch, tegen 40 procent voor de verliezer.

Joshua (31) heeft 24 van zijn 25 profpartijen gewonnen. De nog ongeslagen Fury (32) behaalde 30 overwinningen in 31 partijen. Een partij eindigde onbeslist.