Wielrenner Stuyven wint klassieker Milaan-Sanremo

Foto: ANP

Jasper Stuyven heeft de wielerklassieker Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. De Belg van Trek-Segafredo bleef op de Via Roma in Sanremo de Australiër Caleb Ewan en zijn landgenoot Wout van Aert voor. Mathieu van der Poel finishte als vijfde.

Het is de eerste keer dat Stuyven een van de vijf zogenoemde ‘Monumenten’ weet te winnen. Zijn grootste zeges tot nu toe waren Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Een groot peloton startte na bijna 285 kilometer aan de beklimming van de Poggio onder aanvoering van Ineos-Grenadiers. Vlak voor de top viel Alaphilippe aan, maar de Fransman kon geen gat slaan en sprinters als Ewan kwijtraken.

Onderaan de Poggio demarreerde Jasper Stuyven en hij kreeg even de ruimte omdat er achter hem werd geaarzeld. De 28-jarige Belg kreeg vervolgens de Deen Søren Kragh Andersen achter zich aan. Het duo begon met een kleine voorsprong aan de sprint op de Via Roma. Voor Stuyven was de marge net groot genoeg om de aanstormende groep met Van Aert, Ewan, Sagan en Van der Poel voor te blijven.