Bora-hansgrohe ook niet in Gent-Wevelgem na besluit op valreep

Foto: ANP

Bora-hansgrohe heeft zich zondag vanwege corona op het laatste moment moeten terugtrekken uit de wielerkoers Gent-Wevelgem. De Duitse wielerploeg stond al klaar aan de Menenpoort in Ieper toen de beslissing viel.

Vrijdag moest de ploeg al verstek laten gaan voor de E3 Saxo Bank Classic na een positieve coronatest van Matthew Walls. Omdat de Brit in nauw contact is geweest met zijn ploeggenoten wacht de ploeg een quarantaineperiode. Deelnemen aan Gent-Wevelgem kon dus niet en dat werd hen pas zondagochtend gemeld.

“Wij kunnen als organisator van Gent-Wevelgem deze quarantaine niet overrulen. Er werden zeventien mensen bij Bora-hansgrohe gedefinieerd als hoog risicocontact. Daar kon niets meer aan gewijzigd worden”, meldde Tomas Van Den Spiegel namens Flanders Classics, de organisator van Gent-Wevelgem.

Bora-hansgrohe zou vertegenwoordigd worden door Nils Politt, Pascal Ackermann, Marcus Burghardt, Daniel Oss, Michael Schwarzmann, Maciej Bodnar en Rüdiger Selig.

Bora-hansgrohe is na Trek-Segafredo de tweede ploeg die moet afhaken voor Gent-Wevelgem. Trek-Segafredo, het team van onder meer de Deense titelverdediger Mads Pedersen en Jasper Stuyven, verschijnt niet aan de start na twee positieve coronatests.

In totaal zijn er 23 ploegen van start gegaan in Ieper, waaronder de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma.