Bouhanni moet straf vrezen na bijna-ongeval in massasprint

Foto: ANP

De Franse wielrenner Nacer Bouhanni moet vrezen voor een straf nadat hij in de sprint van de koers Cholet-Pays de la Loire zijn concurrent Jake Stewart bijna de hekken inreed. De Brit bleef maar ternauwernood op de fiets. De internationale wielrenunie UCI heeft de zaak aangekaart bij de disciplinaire commissie en rekent op maatregelen tegen de sprinter van Team Arkéa-Samsic.

Bouhanni finishte achter winnaar Elia Viviani als derde, maar werd niet veel later door de aanwezige juryleden van de UCI op basis van tv-beelden gediskwalificeerd. “De UCI heeft besloten het incident voor te leggen aan de disciplinaire commissie en vraagt om sancties die passen bij de ernst van deze overtreding”, meldt de UCI.

Stewart passeerde, nadat hij op de fiets had kunnen blijven, als 29e de finish en uitte vervolgens via Twitter de nodige verwijten aan Bouhanni. “Ik wilde je vragen wat je dacht tijdens die actie, maar je hebt duidelijk geen hersencellen”, aldus de Brit van Groupama-FDJ.

De UCI wil strenger optreden tegen sprinters die hun concurrenten in gevaar brengen, zeker omdat Fabio Jakobsen vorig jaar ernstig gewond raakte na een actie van Dylan Groenewegen.