Geen staredown boksers Fury en Wilder na woordenwisseling

Foto: ANP

De boksers Tyson Fury en Deontay Wilder hebben voorafgaand aan hun gevecht om de wereldtitel van de WBC al een verbale strijd gevoerd. Op de persconferentie liepen de onderlinge spanningen zo hoog op, dat de organisatoren van het gevecht besloten af te zien van de gebruikelijke staredown, waarbij de boksers elkaar een tijdje roerloos diep in de ogen aankijken. De organisatie vond dat dat traditionele persmoment nu niet verantwoord.

“Je bent een zwakke man, je gaat knock-out”, riep Fury, die een kleurrijk pak droeg vol afbeeldingen van zijn kampioensgordel, op het podium tegen Wilder. “Ik zal je erfenis aan flarden scheuren.”

De 35-jarige Amerikaan had Fury beschuldigd van valsspelerij in hun eerdere gevecht, iets wat de Brit stellig ontkent. “Mannen liegen, vrouwen liegen, maar mijn ogen liegen nooit”, zei Wilder. “Ik ken de feiten. Dit gevecht wordt een vergelding.”

Fury (33) verdedigt zaterdag in Las Vegas zijn wereldtitel. De Brit neemt het voor de derde keer op tegen Wilder. Het eerste gevecht in 2018 eindigde onbeslist, begin vorig jaar veroverde Fury de wereldtitel met een technische knock-out in de zevende ronde. De excentrieke Brit wilde het daarna graag opnemen tegen zijn landgenoot Anthony Joshua, tot voor kort de wereldkampioen bij de zwaargewichten van de WBA, WBO, IBF en IBO. Voorlopig komt het echter niet tot een ‘Battle of Britain’. Fury moet eerst weer de ring in met Wilder, omdat de Amerikaan contractueel recht heeft op een ‘rematch’. Joshua verloor afgelopen maand in Londen van Oleksandr Oesyk en moest al zijn kampioensgordels afstaan aan de Oekraïner.

Vorig jaar ging de staredown tussen Fury en Wilder in Las Vegas ook niet door, omdat de organisatie bang was dat de twee kemphanen al voor het echte gevecht zouden gaan knokken.