Schulting moet in Dordrecht genoegen nemen met brons 1500 meter

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht genoegen moeten nemen met brons op de 1500 meter. De 24-jarige Nederlandse wilde dit weekeinde op het ijs van de lege Optisport Sportboulevard voor vijf gouden medailles gaan, maar greep al in de eerste finale naast de winst.

Schulting reed lang op kop, maar werd in de slotronde gepasseerd door de Zuid-Koreaanse Lee Yu-bin (goud) en Courtney Sarault uit Canada (zilver). In de halve finales was al gebleken dat Schulting niet zo superieur is als de afgelopen weken. Ze werd toen derde achter twee Koreaansen, maar plaatste zich op basis van haar tijd voor de strijd om de medailles.

Bij de wereldbeker van vorige week in de Hongaarse stad Debrecen pakte Schulting vier gouden medailles: op de 500, 1000 en 1500 meter en de aflossing met de vrouwenploeg. De Nederlandse won eerder al de 1500 meter bij de wereldbeker in Japan. In het wereldbekerklassement op deze afstand eindigde Schulting als tweede, achter Lee. Ze pakte bij de eerste wereldbeker in Beijing geen punten door een val in de kwartfinales.

Sjinkie Knegt pakte in Dordrecht zilver op de 1500 meter. Het betekende voor de 32-jarige Fries zijn eerste individuele wereldbekermedaille in ruim drie jaar. Knegt liep begin 2019 ernstige brandwonden op bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis en moest lang revalideren.

Knegt had de finale bereikt dankzij een paar fraaie inhaalacties in de halve finales. Hij schoof in de laatste rondes op van de vijfde naar de eerste plek door zijn concurrenten buitenom en binnendoor te passeren. In de eindstrijd moest Knegt alleen de Chinees Ziwei Ren voor zich dulden. Hij vierde het zilver met een gebalde vuist.