Stunt tennisster Hartono blijft uit bij debuut op Australian Open

Tennisster Arianne Hartono heeft op de eerste dag van de Australian Open net niet voor een verrassing kunnen zorgen. De relatief onbekende Nederlandse, die haar debuut maakte op een grandslamtoernooi, verloor in de openingsronde met 2-6 6-4 6-3 van de Amerikaanse Amanda Anisimova. Hartono stond met 6-2 4-2 voor.

De 25-jarige Hartono, die de afgelopen week drie kwalificatiewedstrijden wist te winnen, had lange tijd het beste van het spel. De mondiale nummer 191 kon haar niveau echter niet vasthouden en zag de jonge en onstuimige Amerikaanse steeds beter in de wedstrijd komen. De 20-jarige Anisimova maakte het na een uur en 44 minuten af op haar eerste wedstrijdpunt, door een fout van de Nederlandse.

Hartono, die Indonesische ouders heeft, maakte pas vorig jaar haar debuut op een WTA-toernooi. Ze genoot haar opleiding in het Amerikaanse collegetennis, waar ze in 2018 als student aan de Universiteit van Mississippi het toonaangevende NCAA-kampioenschap wist te winnen.

Anisimova stond in 2019 op de 21e plek van de wereldranglijst. Dat jaar haalde ze de halve finales op Roland Garros en de vierde ronde op de Australian Open.