Frijns racet naar tweede plaats in E-prix Rome

Foto: ANP

De Nederlandse autocoureur Robin Frijns is als tweede geëindigd in de E-Prix van Rome, de vierde race van dit seizoen in de Formule E, het wereldkampioenschap van de elektrische sportauto’s. Hij reed in het begin van de race zelfs even aan de leiding, maar de Nieuw-Zeelander Mitch Evans wist hem te passeren en de rest van de race voor te blijven.

Frijns (Envision) duelleerde de meeste tijd van de race met de Belg Stoffel Vandoorne (Mercedes), die van poleposition was vertrokken. Frijns haalde hem in het begin van de race in, moest de Belg later weer voorbij laten gaan, maar plaatste in de slotfase van de race alsnog een geslaagde aanval. Vandoorne finishte kort achter Frijns als derde. Voor de Limburger was het de tweede keer dit seizoen dat hij tweede werd. Hij haalde die positie eerder in de race in het Saudische Diriyah.

“Ik voelde me sterk en heb genoten van het gevecht met Stoffel”, zei Frijns na de race. “De auto is goed, we moeten nog net dat beetje extra vinden om voor de overwinning te gaan. Dat lukt hopelijk zondag in de tweede race hier.”

Nyck de Vries (Mercedes) begon de race als derde, maar hij viel voortijdig uit. Hij zakte in de stand van het kampioenschap van de tweede naar de vijfde plaats. Frijns klom naar de derde plaats. De Zwitser Edoardo Mortara (Rokit) behield de leiding.