Tennisser Griekspoor naar hoogste ranking op wereldranglijst

Tennisser Tallon Griekspoor heeft op de wereldranglijst zijn hoogste positie ooit bereikt. De 26-jarige Noord-Hollander moest zich afgelopen week vanwege ziekte weliswaar terugtrekken uit het ATP-toernooi van Kitzbühel, maar steeg desondanks twee plaatsen en vond zijn naam maandag terug op plek 44. Botic van de Zandschulp blijft de beste Nederlandse tennisser op de ATP-lijst, hij staat nog steeds op de 26e plaats.

Carlos Alcaraz steeg een plek op de nieuwe wereldranglijst. De 19-jarige Spanjaard, die zondag in de Kroatische stad Umag de finale verloor van de Italiaan Jannik Sinner, staat nu vierde, één plek achter zijn landgenoot Rafael Nadal. De Rus Daniil Medvedev voert de ranking aan.

Tim van Rijthoven zakte dertien plekken. De 25-jarige tennisser, die afgelopen week niet in actie kwam, staat nu op plaats 117.

Arantxa Rus zakte negen plekken op de WTA-ranking. De 31-jarige Zuid-Hollandse, die op het toernooi van Warschau afgelopen week in de eerste ronde verloor van de Italiaanse Sara Errani, staat nu 84e. De Poolse Iga Swiatek voert de ranglijst nog steeds aan.