Pokémon Go voor vogelkijkers: vind en verzamel alle bijzondere vogels uit jouw buurt dankzij deze app

Foto: Pixabay Publiek Domein

Vogelliefhebbers kunnen nu alle vogels in de buurt spotten en verzamelen dankzij de nieuwe app ‘Twitcher’. De applicatie lijkt qua werkwijze op de game Pokémon Go. Een belangrijk verschil is wel dat je de vogels in het écht op kunt sporen.

Naast bestaande sites zoals Dutch Bird Alerts, Trektellen.nl en Waarneming.nl, die met plaatsaanduiding en gps-coördinaten aangeven waar de vogels zich bevinden, is er nu ook een app verschenen genaamd Twitcher. ‘Twitchen’, afkomstig uit het Engels, betekent letterlijk het gericht opzoeken van een bijzondere vogel, geïnformeerd door derden. Gebruikers kunnen in de applicatie al hun favoriete vogels ’tracken’, opslaan en delen met hun mede vogelzoekers.

Bijzondere vogels vluchten over het algemeen snel weer weg. Op een interactieve manier leg je met Twitcher ook deze gevleugelde vrienden vast. Je slaat de locatie van de spotting op, maakt foto’s van de vogel en je kunt geluidsopnames maken van het getjilp. Er is ook nog ruimte voor notities over eventuele bijzonderheden of opmerkingen. Zo bouw je je persoonlijke logboek op en kun je ervoor kiezen die te verspreiden.