Netflix toont documentaire over immens populaire game

Foto: Pixabay

Sinds kort is via Netflix een documentaire te bekijken over de game Minecraft. Eén van de meest gespeelde games en tevens één van de best bekeken games op online videoplatformen zoals Youtube en Twitch. Maar wat is Minecraft nou precies?

In de documentaire ‘The story of Minecraft’ op Netflix vertellen experts en celebrity’s op het gebied van gaming het verhaal van Minecraft, de computerspel-gigant die uitgroeide tot een wereldwijd cultureel fenomeen. Minecraft is een Sandbox game, oftewel een game waarin de speler vrij kan ronddolen en zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Zo kun je bijvoorbeeld de Titanic, de Eiffeltoren, het Witte Huis en nog velen andere bekende constructies op schaal nabouwen.

De Minecraft game heeft ook een educatieve waarde. Zo bestaat er de mogelijkheid om te leren hoe je een stroomkring moet maken door gebruik te maken van ‘red stone’ materiaal; uiteraard te vinden in de Minecraft wereld. Zo is er in Minecraft de eerste harddrive van een KiloByte nagemaakt die echt werkt.

Daarnaast kan je ook samen met andere spelers survival games spelen, zo spelen groepen bijvoorbeeld de Hunger Games van de gelijknamige films na. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken in Minecraft: designs, gameplay modes of educatieve tools. Wil je meer over de immens populaire game te weten komen? Kijk dan de documentaire op Netflix.

Trailer The story of Minecraft:

Geschreven door: Judith van Girl Gamer Galaxy