Tips voor het afsluiten van een sim only abonnement dat bij je past

Foto: Pixabay

Steeds meer mobielgebruikers schaffen een sim only abonnement aan. In veel gevallen wordt hiervoor gekozen, omdat dit meestal goedkoper is dan een abonnement met een mobiele telefoon. Wat echter vaak wordt onderschat, zijn de prijsverschillen tussen verschillende sim only abonnementen en providers. Omdat het zonde is als je te veel betaald, geven wij tips om het goedkoopste sim only abonnement aan te schaffen dat bij je past.

Ga na wat je nodig hebt

Maak een schatting van het aantal belminuten en sms’jes dat je nodig hebt. Je kunt hiervoor oude rekeningoverzichten van je huidige abonnement bekijken. Verder is vandaag de dag voor velen internetten belangrijker dan bellen en sms’en. Het aantal megabytes (MB’s) wordt dan ook vaak overschreden en dat kan je flink wat geld kosten. Neem daarom een net iets grotere databundel bij je sim only abonnement, zodat je er zeker van bent dat je niet over je limiet heengaat. Als je hoofdzakelijk alleen internet op je mobiel gebruikt voor het sturen van berichtjes is 500 MB vaak voldoende. Stuur je echter regelmatig berichten, bezoek je websites en gebruik je navigatie apps? Dan is 1000 tot 1500 MB aan te raden. En dan hebben we nog de intensieve internetgebruiker: als je naast de reeds genoemde activiteiten ook muziek van Spotify streamt en games speelt, is 2500 MB en hoger de beste optie.

Wat gebeurt er als je je datalimiet hebt overschreden?

Inhakend op de vorige tip: het is goed om na te gaan wat er gebeurt als je je datalimiet hebt bereikt. Bij sommige sim only abonnementen moet je voor iedere MB die je na het overschrijden ervan gebruikt, geld aftikken, en dat kan ervoor zorgen dat je diep in je buidel moet tasten; bij andere gaat de snelheid van het internet omlaag of moet je MB’s bijkopen.

Let op de kleine lettertjes

Providers adverteren vaak met grootse acties, zoals “een sim only abonnement voor maar 15 euro per maand”. Als je echter de kleine lettertjes leest, blijkt vaak dat die prijs alleen geldt voor een bepaalde periode en dat je daarna meer moet betalen. Het kan dan ook een flinke tegenvaller zijn als je hier achteraf achterkomt, dus controleer goed wat de voorwaarden zijn van het abonnement dat je wilt aanschaffen.

Vergelijk je opties

Als je inzichtelijk hebt wat je wensen en behoeftes zijn, kun je op jacht gaan naar een passend en goedkoop sim only abonnement. Hiervoor kun je vergelijkingssites raadplegen, zoals Simonlycheck.nl. Bij de genoemde website kun je onder meer aangeven aan welke eisen je sim only abonnement moet voldoen, hoeveel je hieraan kwijt wilt zijn, of je een 4G netwerk wilt hebben en welke contractsduur je wenst.