Politie ontvangt telefoontje van man die buitengesloten is door kat

De politie in Stamford kreeg een wel heel bijzonder telefoontje. Een man belde om te melden dat hij zijn huis niet in kon, omdat zijn kat hem niet binnen wilde laten.

Schijnbaar was het beestje niet zo blij met zijn baasje en vertoonde agressief gedrag. Het werd zelfs zo erg dat de man en vrouw besloten het huis tijdelijk te verlaten. Toen zij even later weer naar binnen wilde, was de kat nog steeds agressief. Het stel zag geen enkele andere mogelijkheid behalve de politie in te schakelen.

Kitten

In een filmpje wat is verschenen op Youtube is te horen hoe de man praat met de meldkamer van de politie. “Mijn kat krabte me en beet me. Dus ik en mijn vrouw zagen geen andere mogelijkheid dan naar buiten gaan, en nu zitten we al zo’n drie, vier uur buiten.” De politievrouw kan haar oren niet geloven. “Een kat?!”

De waarschijnlijke oorzaak van het incident is dat de kat de avond daarvoor een kitten heeft gekregen. De politie is uiteindelijk gekomen om het stel te komen helpen. De agenten adviseren het koppel voorlopig even afstand te houden van de kat.

Dossier: Dieren