Wisselend bewolkt, later een bui

Vandaag
26° 14.0° zw 3
19 aug. 2018, 5:45 uur - Wolkenvelden trekken over het land, maar in het zuiden en zuidoosten is veel ruimte voor de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en in de middag is het in het hele land overwegend bewolkt. Het wordt 22-25 graden. Na het weekend blijft het warm met 22-27 graden. Vanaf vrijdag tapt de zomer uit een ander vaatje met enkele buien en maxima van 17-20 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag 25° 17° w 3
dinsdag 28° 15° z 2
woensdag 29° 16° w 3
donderdag 27° 16° zw 3
vrijdag 22° 15° w 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het in de noordwestelijke helft overwegend bewolkt. In het zuiden en zuidoosten start de dag zonnig. Ook in het oosten zijn er zonnige perioden, maar die worden afgewisseld met wolkenvelden. In de loop van de ochtend ontstaan in het zuiden, zuidoosten en oosten stapelwolken. De stapelwolken groeien snel en daardoor raakt het bewolkt.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking. Verspreid over het land kan een licht buitje ontstaan. Af en toe valt een gaatje in het wolkendek en bereiken zonnestralen kort het aardoppervlak. Ondanks de bewolking is het behoorlijk warm. De maxima liggen tussen 22 graden in het noordwesten en 25 graden in het zuidoosten. Lokaal kan het in Limburg, het zuidoosten van Brabant, de Achterhoek en Twente 26 graden worden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee waait het krachtig (6 Bft.).

Vanavond vallen tijdelijk flinke gaten in het wolkendek en komt de zon nog even tevoorschijn. In de tweede helft van de avond neemt de bewolking vanuit het noordwesten alweer toe en kan het soms licht motregenen.

Komende nacht is het overwegend bewolkt met vooral in de noordelijke helft kans op een spatje regen. In het zuiden blijft het waarschijnlijk droog. Door de bewolking verloopt de nacht zacht. De minima liggen rond 17 graden.

Morgen heeft bewolking de overhand en is slechts af en toe de zon te zien. Vooral in de ochtend kan verspreid over het land een licht buitje vallen. De middagtemperatuur varieert van 22 tot 25 graden. In de loop van de middag neemt de buienkans af en vallen steeds meer gaten in het wolkendek.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. Het koelt dan af naar 13-15 graden.

Dinsdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het is prima zomerweer en omdat de zon vaker schijnt dan maandag wordt het ook iets warmer. De maxima liggen tussen 23 en 27 graden. Waarschijnlijk blijft het droog.

De dagen daarna blijft het iets warmer dan normaal met 22-26 graden. Daarbij wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en is de neerslagkans zeer klein. Vanaf vrijdag lijkt het een stuk minder warm te worden en neemt de buienkans toe. Mogelijk komt de maximumtemperatuur voor het eerst in maanden in het hele land onder 20 graden uit!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook