Wolkenvelden, lokaal een bui

Vandaag
18° 9.0° zw 2
22 sep. 2017, 7:40 uur - Wolkenvelden trekken over het land en lokaal kan een beetje regen vallen. Vanochtend schijnt vooral in het oosten nog een tijd de zon. Vanmiddag breekt juist in het zuidwesten de zon door. Het wordt 17-19 graden. In het weekend is het zonniger en blijft het droog. In de ochtend kan het regionaal mistig zijn. Zondag wordt het 18-21 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zaterdag 18° 10° no 2
zondag 19° 10° o 2
maandag 18° 11° o 2
dinsdag 18° 11° o 2
woensdag 20° 11° zo 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend schijnt in het midden en oosten op veel plaatsen de zon. Lokaal komen enkele (dichte) mistbanken voor en deze zullen in de eerste helft van de ochtend verdwijnen.

In het westen is op veel plaatsen de opkomende zon even te zien. In Zeeland en het westen van de Randstad is het bewolkt en kan soms een beetje regen vallen. Geleidelijk breidt de bewolking uit over het westen en daarna ook over het midden van het land en valt soms een beetje regen. In het oosten schijnt nog een tijdje de zon en raakt het rond het middaguur bewolkt.

Vanmiddag zijn in het westen en midden veel wolkenvelden en ontstaan een paar lokale buien. In het oosten is het aanvankelijk droog met hoge bewolking en wat zon.

Later in de middag maakt het midden en vooral het noordoosten kans op een bui. In het westen is het droog en ook in Limburg wordt geen neerslag verwacht. Zeeland kan als eerste weer perioden met zon verwachten en later in de middag breekt ook aan de westkust de zon door. Het wordt 17 graden in het westen en midden. In het oosten wordt het 18, plaatselijk 19 graden. Er staat weinig wind. In het westen steekt later een matige noordwestenwind op.

Vanavond klaart het in het westen breed op en ook in het midden van het land komen steeds meer opklaringen voor. In het noordoosten wordt het op steeds meer plaatsen droog, maar in Oost-Groningen blijft het tot laat in de avond bewolkt met kans op een spat regen. In het midden en oosten kunnen later op de avond en vooral komende nacht mistbanken ontstaan. Lokaal kan dichte mist hinderlijk zijn voor het verkeer. De temperatuur daalt naar 5-8 graden tijdens heldere perioden. Aan de kust en in de mist is het 8 tot 11 graden.

Morgen is het de eerste uren van de ochtend regionaal mistig. Halverwege de ochtend zal de mist op de meeste plaatsen optrekken en komt de zon tevoorschijn. In het oosten en vooral het uiterste noordoosten komen wolkenvelden voor en kan het tot in de middag duren voordat de zon doorbreekt.

In de middag is het heerlijk weer met zon en enkele stapelwolken. In het noordoosten is het wisselend bewolkt, maar de kans op een bui is klein. Het wordt 17 graden in het noorden en aan de westkust en 18, lokaal 19 graden in het binnenland. Op de Wadden is het iets koeler. De wind is overwegend zwak en dat maakt het in de zon extra lekker.

In de avond wordt het snel fris en later op de avond kunnen opnieuw mistbanken ontstaan.

Zondag hebben we in de ochtend te maken met oplossende mistbanken en geleidelijk zonnige perioden. In de middag stijgt de temperatuur naar 18-19 graden in het noorden en 20-21 in het zuiden. Lokaal kan het in Noord-Brabant en Limburg 22 graden worden. Daarmee is het een paar graden warmer dan normaal. Het weerbeeld bestaat uit zon en stapelwolken.

Maandag is het prima weer. Het is niet zo zonnig als op zondag, maar de zon laat zich regelmatig zien en het blijft droog. De maxima komen uit tussen 17 en 19 graden.

De dagen daarna blijft het droog septemberweer met een mix van zon en wolkenvelden. Dagelijks kan het in de vroege ochtend mistig zijn. De wind is zwak tot matig en komt uit een oostelijke richting. Later in de week wordt de wind meer zuidelijk en kan de middagtemperatuur naar 18 tot 21 graden stijgen. De kans op een lokale bui neemt dan toe. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook