Woensdag recordwarm?

Vandaag
2.0° w 3
22 jan. 2018, 8:32 uur - Het is bewolkt en miezerig. Vanmiddag wordt het vanuit het westen droog en vooral in de kustprovincies kan het soms goed opklaren. Bij een stevige westenwind wordt het 5-10 graden. Morgen is het grijs en regenachtig en met 8-12 graden zeer zacht. Woensdag trekt de wind flink aan en blijft het grijs met af en toe regen. Met 14 graden worden warmterecords verpulverd!
Komende 5 dagen Max Min Wind
dinsdag 10° z 4
woensdag 14° zw 5
donderdag 11° zw 4
vrijdag zw 3
zaterdag zw 2

Uitgebreide weersverwachting

Het is bewolkt en vooral in het noorden, midden, oosten en zuiden valt soms motregen. In het westen wordt het in de loop van de ochtend droog. De wind draait naar een westelijke richting en daarmee stroomt zachte lucht het land binnen. Het is circa 2 graden in Groningen en 8 in Zeeland.

Vanmiddag kan vooral langs de oostgrens nog wat motregen vallen. Vanuit het westen wordt het droog en klaart het op. In de kustprovincies is de kans op zon het grootst. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind en het wordt zacht met 5 graden in Groningen en 10 in Zeeland.

Vanavond en vannacht is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het westen komen opklaringen voor. Langs de oostgrens kan nog steeds wat motregen vallen, elders is het droog. De wind draait naar het zuidwesten en neemt af. Het wordt niet kouder dan 3 tot 6 graden.

Morgen schijnt eerst op sommige plaatsen nog even een waterig zonnetje. In de loop van de ochtend neemt snel de bewolking toe en in de middag trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Er valt dan van tijd tot tijd lichte (mot)regen. Het druilerige weer gaat ook gepaard met een stevige zuidwestenwind. In het binnenland wordt de wind matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden krachtig tot hard, 4-7 Bft.

De temperatuur stijgt naar 7 graden in het uiterste noordoosten, 9 in het midden van het land en 10 in het uiterste zuidwesten. Normaal is het een graad of 5. Door de stevige wind voelt het minder zacht aan.

Morgenavond stroomt nog zachtere lucht het land binnen en stijgt de temperatuur verder naar 9 graden op de Wadden en 12 in het zuidwesten! Daarbij blijft het bewolkt en kan soms nog wat (mot)regen vallen. Ook staat er een stevige zuidwestenwind.

Woensdag wordt het extreem zacht voor de tijd van het jaar. De maxima lopen uiteen van 10 graden op Vlieland en Terschelling, 11-13 graden in het westen en noorden en 14 in het midden en zuiden. De kans is groot dat het warmterecord van 24 januari wordt verbroken!

Er staat een stevige zuidwestenwind, daardoor voelt het zeker niet zo zacht aan. In het noordwestelijk kustgebied kan het zelfs hard tot stormachtig waaien (7-8 Bft.) met kans op zware windstoten van 75-100 km/u. Ook in de rest van het land is het onstuimig met veel bewolking en verspreid over de dag wat (mot)regen. ’s Avonds gaat het vanuit het noordwesten harder regenen.

Donderdag blijft het zeer zacht met maxima van 9-11 graden. In de ochtend is de kans op regen groot. 's Middags wordt het vanuit het westen droger en aan zee kan de zon doorbreken. Er staat daarbij iets minder wind dan op woensdag.

Vanaf vrijdag laat de zon zich regelmatig zien. Soms trekken wolkenvelden over het land en daaruit kan wat regen vallen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. De zuidwestenwind neemt eerst af, maar trekt in de loop van het weekend weer aan. De temperatuur ligt rond 8 graden. In de nachten kan de temperatuur tijdens opklaringen rond het vriespunt uitkomen.

Vanaf zondag wordt het weer zachter met overdag mogelijk temperaturen in de dubbele cijfers. In februari neemt de kans op vorst toe, maar koud winterweer wordt voorlopig niet verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.