Warm met kans op onweer

Vandaag
32° 15.0° zo 3
27 mei 2017, 17:50 uur - Vanavond is het in het binnenland flink warm. Aan de kust is het koeler door wind van zee. In het zuidwesten is kans op een onweersbui en vannacht kan op meer plaatsen een bui voorkomen. Morgen is het in het noorden en westen 22-26 graden. In het zuidoosten is het drukkend met 29-30 graden en daar is de kans op een onweersbui het grootst.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag 28° 16° zw 2
maandag 32° 16° z 3
dinsdag 24° 17° w 3
woensdag 22° 12° w 3
donderdag 23° 10° w 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond kunnen in het zuidwesten een paar buien ontstaan en daarbij is kans op onweer. Later op de avond neemt in de westelijke helft de kans op een bui toe. Aan de westkust is het bij een aanlandige wind 19-20 graden. In het binnenland is het tot halverwege de avond nog zomers met 25 tot 28 graden. Later op de avond daalt de temperatuur naar 18-20 graden in het westen en 21-23 graden in het oosten.

Komende nacht verplaatst het gebied waarin buien kunnen voorkomen naar het oosten. Er worden geen zware buien met veel regen en wind verwacht, maar er is wel kans op onweer. De nacht verloopt zeer zacht met 15 graden aan de westkust tot 18 in het oosten van het land.

Morgen kan in de (vroege) ochtend over het zuidoosten en oosten nog een bui trekken met kans op een klap onweer. In het noorden en westen is het vrij zonnig. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind.

In de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten en daardoor wordt het minder warm dan vandaag. Aan zee is het een graad of 20 en in de kustgebieden wordt het 22 tot 25 graden. In het binnenland is het 26-28 graden. In het zuidoosten en oosten kan het met 29-30 graden lokaal tropisch warm worden en daar is in de tweede helft van de middag een kleine kans op onweersbui.

In de avond is in de zuidelijke provincies kans op een lokale onweersbui. In de nacht is het op de meeste plaatsen droog en de temperatuur daalt naar 11 tot 14 graden in het noorden en 15 tot 18 graden in het zuiden.

Maandag wordt het nog één keer flink warm met 26 tot 28 graden in het noorden en westen van het land en 29 tot 31 in de zuidoostelijke helft. In het oosten van Brabant en in delen van Limburg en de Achterhoek kan het 32 graden worden. In de ochtend zijn er enkele wolkenvelden, maar daarna gaat de zon flink schijnen. De wind is meest matig en komt uit het zuiden tot oosten.

Later in de middag neemt in het zuidwesten de bewolking toe. In de avond kan in het zuidwesten een onweersbui ontstaan die daarna richting het midden van het land trekt. Later op de avond kan op meer plaatsen een bui ontstaan en daarbij kan onweer voorkomen. In het oosten en zuidoosten blijft het lang droog.

Dinsdag is de echte warmte voorbij en wordt het 18 tot 22 graden in de kustprovincies en 23 tot plaatselijk 25 graden in de rest van het land. Er zijn dan wolkenvelden en zonnige perioden. In de ochtend kan plaatselijk wat regen vallen. In de middag blijft het in het westen droog. In het oosten is kans op een paar buien, maar zonder onweer.

De dagen daarna verandert weinig aan de temperatuur en daarmee is het iets warmer dan normaal. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en het blijft op een enkele bui na droog. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.