Flinke regen, stevige wind aan zee

Vandaag
14° 10.0° n 3
26 sep. 2020, 16:55 uur - Vanavond gaat het vanuit het noorden regenen en er steekt een stevige noordenwind op. Aan de kust is vannacht kans op zware windstoten van circa 75 km/uur. Morgen trekt de regen geleidelijk weg en de zon schijnt af en toe. Er is kans op een enkele lokale bui. Ook de komende dagen is het wisselvallig, maar met maxima van 17-20 graden is het wel warmer dan vandaag.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag vrij veel bewolking 15° 11° o 3
maandag bewolkt met lichte regen of motregen 16° 11° zw 2
dinsdag bewolkt en af en toe regen 19° 13° w 3
woensdag vrij veel bewolking 18° 11° z 3
donderdag vrij veel bewolking 17° 11° z 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond en vannacht is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Koud is het niet. De minima komen uit tussen 14 graden vlak aan zee en 10 graden in het oosten en zuidoosten. De noordenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustprovincies. Vlak aan zee waait het vannacht soms hard (7 Bft.) en aan de Zeeuwse kust kan de wind zelfs weer even stormachtig (8 Bft.) zijn. Vlak aan de kust is kans op zware windstoten van circa 75 km/uur.

Morgenochtend valt vooral in het zuiden en westen nog regionaal regen. De regen trekt naar het zuidwesten weg en aan het einde van de ochtend is het vrijwel overal droog. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is landinwaarts veelal zwak. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig en in het zuidwesten eerst nog krachtig (6 Bft.).

Morgenmiddag is er veel bewolking, maar af en toe ook ruimte voor de zon. Op veel plaatsen blijft het droog. Lokaal is een bui mogelijk, vooral in het westen en noordwesten van het land. Met 17 graden in Limburg tot 19 graden in de kustgebieden is het iets warmer dan vandaag. In de kustregio’s waait een matige noordoostenwind. In het midden, oosten en zuiden van het land waait het nauwelijks.

Morgenavond is het zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In de nacht naar maandag neemt vooral in de zuidelijke helft van het land de kans op regen toe. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Maandag is het wisselend bewolkt met in het zuiden veel wolken en in het noorden vaker zonneschijn. In het zuiden verloopt de dag regenachtig en ook in het midden kan het af en toe regenen. In het noorden blijft het waarschijnlijk meest droog. Met circa 20 graden in het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld wordt het eind september een graad of 18. De wind is matig en waait uit het noorden tot noordwesten.

Dinsdag start bewolkt en regionaal valt wat regen. In de middag zijn de neerslagkansen kleiner en is er meer ruimte voor de zon. Het wordt 18-19 graden bij een matige westenwind.

Ook woensdag is het nog vrij rustig herfstweer met wolken, soms zon en kans op een klein beetje regen. Het wordt circa 18 graden en er waait een matige wind uit het zuidwesten tot zuiden.

De dagen daarna wordt het een paar graden kouder met maxima rond 16 graden. Het weerbeeld wordt meer herfstachtig met regelmatig regen ook weer kans op veel wind.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.