Opklaringen, noorden een bui

Vandaag
4.0° w 2
17 nov. 2017, 17:17 uur - Vanavond is in het noorden kans op een bui, elders is het droog. Het koelt af naar 1-5 graden. In het weekend is het wisselvalliger met meer wind. Vooral zondag zijn er ook mooie zonnige momenten. Het wordt daarbij gemiddeld 9 graden. Na het weekend blijft het wisselvallig met vooral op maandag regen. De temperatuur gaat later in de week flink omhoog.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zaterdag w 4
zondag w 4
maandag zw 3
dinsdag w 3
woensdag z 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond neemt de bewolking iets toe. In het noorden is kans op een bui. Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan ook in het midden en bui voorkomen. In het zuiden blijft het droog. De temperatuur daalt tijdens heldere perioden in het binnenland naar 1-2 graden en aan de grond kan het licht vriezen. Aan de kust is het een graad of 5.

Morgen zijn er wolkenvelden en in de ochtend breekt vooral in het regelmatig de zon door. In het noorden en noordwesten komen buien voor en geleidelijk kan ook in het midden en oosten een enkele bui ontstaan. In het zuiden blijft het langer droog. Er staat een matige en in de kustprovincies soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen. Aan zee kan het hard waaien.

Aan het eind van de ochtend trekt over het noorden van het land een gebied met meer buien en vrij veel bewolking. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer. Tijdens de buien gaat het ook harder waaien met aan de noordkust tijdelijk een stormachtige wind en kans op zware windstoten van 75-85 km per uur.

In de middag trekt het buiengebied over het midden van het land. In het noorden breekt de zon weer door, maar er is ook kans op een winterse bui met hagel. Het wordt 8-9 graden in het binnenland tot 10 graden aan de kust. De wind komt uit een westelijke richting en is matig tot vrij krachtig. Hierdoor is het voor het gevoel 3 tot 5 graden en tijdens een bui is het nog kouder.

In de avond komen verspreid over het land enkele buien voor. Geleidelijk neemt de buiigheid in het binnenland af, maar geheel droog wordt het waarschijnlijk niet. De wind neemt wordt in het binnenland zwak tot matig. Aan de kust is de wind vrij krachtig tot hard. De temperatuur daalt naar 2-4 graden. Als het wat langer opklaart kan het lokaal een beetje vriezen.

Zondag wisselen stapelwolken, zon en enkele buien elkaar af. Er staat een matige en in de kustprovincies soms (vrij) krachtige noordwestenwind en met gemiddeld 9 graden hebben we een vrij normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Maandag trekt een grote hoeveelheid bewolking over het land en krijgen we de zon waarschijnlijk niet te zien. Af en toe valt er lichte regen en in de loop van de ochtend gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Op de meeste plaatsen wordt het niet warmer dan 8-9 graden. In de Limburgse heuvels wordt het een graad of 6. Daarbij staat ook nog een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

De dagen daarna zijn er vrij veel wolkenvelden met soms wat zon. Verspreid over het land komen buien voor en vooral in de nacht naar woensdag is kans op vorst. Vanaf donderdag wordt het geleidelijk zachter en stijgt de temperatuur naar 10-12 graden. Ook dan is er kans op buien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook