Wisselend bewolkt, enkele bui

Vandaag
17° 13.0° zw 3
17 okt. 2019, 11:43 uur - Er is een mix van wolken en zon. Daarbij is het zonniger in de westelijke helft van het land. Er is kans op een enkele bui, het zuidoosten en oosten krijgen later vanmiddag af en toe regen. Het wordt circa 16 graden. Morgen wordt een buiige dag met veel wind. Zaterdag is het regenachtig. Vanaf zondag wordt het overwegend droog.
Komende 5 dagen Max Min Wind
vrijdag bewolkt en af en toe regen 16° 12° zw 4
zaterdag zwaar bewolkt en af en toe regen 15° 10° z 3
zondag zwaar bewolkt 14° z 2
maandag vrij veel bewolking 14° nw 2
dinsdag vrij veel bewolking 15° zw 2

Uitgebreide weersverwachting

Het is wisselend bewolkt met in het oosten meer wolken dan in het westen van het land. De temperatuur ligt rond 14 graden.

Vanmiddag kan vooral in het zuidoosten en later ook weer het oosten af en toe regen vallen. In het noorden, midden en westen van het land is het wisselend bewolkt met kans op een enkele bui.

De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is op de meeste plaatsen matig. Aan de westkust is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft. Het wordt maximaal 16 graden.

Vanavond valt in het oosten regionaal nog regen en is het verder op veel plaatsen droog. Later in de avond trekken vanuit het zuidwesten enkele buien over het land. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

Vannacht is er een mix van wolkenvelden, opklaringen en een enkele bui. De minimumtemperatuur ligt rond 11 graden. De zuidenwind neemt in de loop van de nacht toe tot matig, aan zee vrij krachtig.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met vanuit het westen toenemende buiigheid. De zuidenwind wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee. Aan het einde van de ochtend draait de wind naar zuidwest en wordt aan de westkust soms hard, 7 Bft.

Morgenmiddag is er een mix van zon en buien. De buien trekken in hoog tempo van zuidwest naar noordoost over het land. Bij de buien is kans op onweer, windstoten tot circa 60 km/uur en lokaal hagel. In de westelijke kustgebieden zijn zware windstoten mogelijk tot 80 km/uur. De zuidwestenwind is verder matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot soms hard in de kustgebieden. Vooral in het noordwestelijk kustgebied waait het geruime tijd hard, 7 Bft. De maximumtemperatuur varieert van 14 graden op de Wadden tot 17 lokaal in het zuidoosten.

Morgenavond komt vooral in de kustprovincies nog een aantal buien voor en is het flink onstuimig. In het binnenland is het overwegend droog met opklaringen. In de loop van de avond neemt de wind ook in de kustgebieden wat af. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur tot een graad of 10. De bewolking neemt geleidelijk weer toe en vanuit het zuiden volgt aan het einde van de nacht regen.

Zaterdag wordt een bewolkte dag en zijn er perioden met regen. Het wordt 14-15 graden en er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidenwind. Aan het einde van de dag kan het mogelijk in het zuidwesten en westen nog even opklaren.

Zondag is het wisselend bewolkt met in de kustprovincies wat vaker zonneschijn dan in het binnenland. Lokaal is een buitje mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een matige zuidwestenwind en met 14 graden op de Wadden tot 16 graden in Limburg is het uitstekend weer voor een boswandeling.

Maandag is er veel bewolking en kan regionaal een beetje regen vallen. Het wordt circa 14 graden. Hiermee is het net een graadje warmer dan gemiddeld eind oktober.

De dagen daarna verlopen overwegend droog. Daarbij is er gedurende de dag ruimte voor de zon. In de nachten en (vroege) ochtenden komt regionaal mist voor. Vooral in het binnenland kan het soms tot ver in de ochtend duren voordat deze mist is verdwenen. De temperatuurverwachting is licht onzeker. Waarschijnlijk liggen de maxima rond 15 graden, maar tijdens een zonnige middag kan het vooral in het zuiden en oosten enkele graden warmer worden.

Eind volgende week neemt de kans op een koeler en meer wisselvallig weertype toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.