Veel zon, 25-30 graden

Vandaag
30° 13.0° zw 3
5 augustus 2020, 9:00 uur - Vandaag schijnt de zon volop en blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 25-30 graden. De komende dagen is het zonnig en op veel plaatsen tropisch heet. Op vrijdag en zaterdag kan het regionaal 36 graden worden. Vanaf zondag wordt de temperatuurverwachting onzeker. Waarschijnlijk blijft het in het zuiden heet, maar in het noorden kan een verkoelende wind waaien.
Komende 5 dagen Max Min Wind
donderdag licht bewolkt 32° 16° z 2
vrijdag licht bewolkt 35° 17° zo 2
zaterdag vrij zonnig 36° 18° o 2
zondag licht bewolkt 35° 20° no 2
maandag vrij veel bewolking 33° 20° o 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het op de meeste plaatsen volop zonnig. In het oosten en noorden komen regionaal wat wolken voor. De temperatuur loopt rap op. Tegen het middaguur is het in Brabant en Limburg al 25 graden. In het noorden is het dan 21-23 graden. De wind is matig en waait uit het zuidwesten. Aan de westkust en op de Wadden is de wind vrij krachtig, 5 Bft.

Vanmiddag schijnt de zon op veel plaatsen volop. In het uiterste noorden kan nog wat bewolking voorkomen. Pas wel op met zonnen. De UV-index is tussen 12:00 en 15:00 uur 6-7. Dit betekent dat de onbeschermde huid al in 15-30 minuten kan verbranden.

Het wordt 24 graden op de Wadden, 27 graden in Rotterdam, Utrecht en Zwolle en 30 graden in het oosten van Brabant en Limburg. De zuidwestenwind is matig van kracht. Aan de westkust draait de wind van zuidwest naar west, waardoor de temperatuur op de stranden in de loop van de middag een paar graden daalt.

Vanavond is het tot zonsondergang (rond 21:20 uur) zonnig. Het is dan nog aangenaam warm met op veel plaatsen 20-23 graden. Later vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen helder. In het noorden en westen kan later in de nacht wat meer bewolking voorkomen. De minimumtemperatuur komt uit tussen 17 graden vlak aan zee en 13 graden in het oosten.

Morgenochtend is het zonnig met in het noorden en westen wat velden hoge bewolking. De temperatuur loopt snel op. Tegen het middaguur is het in het zuidoosten al bijna 30 graden. In het noorden en westen is het dan 22-25 graden. De zuidenwind is zwak.

Morgenmiddag schijnt de zon uitbundig. De maximumtemperatuur varieert van 25-26 graden op de Wadden tot 33 graden in Limburg. In Utrecht wordt het 30 graden. De wind blijft zwak en landinwaarts uit het zuiden waaien. Lang de westkust steekt een zeewind op, waardoor op de standen wat verkoeling optreedt.

Morgenavond blijft het weer zonnig tot zonsondergang. Buiten zitten kan prima tot ver in de avond. Om 23:00 uur is het nog 20-24 graden. In de nacht naar vrijdag komen de minima uit tussen 20 graden in Zeeland en 15 graden in Drenthe.

Vrijdag wordt het snikheet. Het wordt 32 graden in Den Haag, Haarlem en Leeuwarden tot 36 graden in het zuidoosten van het land. Alleen op de Wadden blijft het kwik waarschijnlijk net onder de 30 graden steken. Het weerbeeld: zon, zon en nog eens zon. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

Zaterdag wordt het in het binnenland net zo heet als vrijdag met 33 graden in Utrecht tot 36 graden in Eindhoven en Maastricht. In Den Haag wordt het 30 graden en op de Wadden 27-28 graden. De wind draait van zuidoost naar noordoost tot noord. Daardoor wordt het in de loop van middag in het noorden en langs de westkust wat koeler. De zon schijnt de hele dag volop.

Op zondag waait er de hele dag een noorden- tot noordoostenwind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig (4-5 Bft.). Hierdoor wordt het op de Wadden en aan het stand 24-25 graden. In Amsterdam wordt het 28 graden en in de zuidoostelijke helft van het land wordt het opnieuw tropisch met 30-34 graden. Er is veel ruimte voor de zon, maar er komt ook wat bewolking voor.

De eerste dagen van volgende week blijft het volop zomer met veel zonneschijn. De wind zit in de noordoosthoek en daardoor blijven er flinke temperatuurverschillen in het land. In het noorden en langs de westkust wordt het veelal 25-29 graden. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk tropisch met maxima van 30-33 graden.

In de tweede helft van volgende week neemt de buienkans toe en wordt het zeer waarschijnlijk minder warm.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.