Mix van zon, wolken en enkele buien

Vandaag
4.0° w 3
19 nov. 2019, 9:21 uur - De zon schijnt geregeld, maar vanochtend komen nog enkele buien voor. Vanmiddag verdwijnen de meeste buien en schijnt vaker de zon. Het wordt 6-9 graden. Komende nacht gaat het licht vriezen en is kans op mist. Morgen eerst mist, later lokaal wat zon. Regionaal kan het mistig blijven. Het wordt 3-6 graden. De dagen daarna is het rustig en droog. Langzaam stijgt het kwik.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag nevel -1° o 2
donderdag vrij veel bewolking zo 2
vrijdag vrij veel bewolking zo 2
zaterdag zwaar bewolkt o 3
zondag vrij veel bewolking 10° z 2

Uitgebreide weersverwachting

De zon schijnt vanochtend geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en het komt tot enkele buien. De wind waait uit het westen tot noordwesten en de eerste uren waait het in het Waddengebied nog (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Elders is de wind meest matig.

Vanmiddag neemt de westen- tot noordwestenwind overal in kracht af en is dan niet meer dan zwak tot hooguit matig. Het komt nog tot enkele buien, maar de buiigheid neemt geleidelijk af en de zon gaat steeds vaker schijnen. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden in het zuidoosten en naar 8 graden in de rest van het land. In het westen en noorden wordt het 9 graden en dat is een normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Vanavond klaart het op en het is nagenoeg overal droog. Alleen het noordwesten maakt nog kans op een enkele bui. Komende nacht is het helder en vooral landinwaarts ontstaat op uitgebreide schaal mist. Het wordt koud met op veel plaatsen lichte vorst. Alleen op de Wadden, de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland blijkt het kwik iets boven nul. Elders vriest het 1-4 graden.

Morgenochtend is het op veel plaatsen mistig en koud. De mist kan regionaal lang blijven hangen en dan vooral in het noorden en oosten van het land. Elders verdwijnt de mist en gaat over in laaghangende bewolking. In vooral het westen en zuidwesten kan af en toe de zon doorbreken. De temperatuur kruipt langzaam weer tot boven nul en aan het eind van de ochtend is het op de meeste plaatsen 1-3 graden.

Morgenmiddag schijnt in het westen en zuidwesten af en toe de zon, maar landinwaarts komt laaghangende bewolking en regionaal mist voor. Er waait een zwakke tot hooguit matige oosten- tot zuidoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd. In de mistige gebieden wordt het niet warmer dan 3-4 graden. Daar waar de zon doorbreekt stijgt het kwik naar 5-6 graden. Gebruikelijk is 9 graden in deze tijd van het jaar.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het weer helder en koud met landinwaarts weer grote kans op mist. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Landinwaarts vriest het 1-2 graden, aan zee blijft de temperatuur net boven nul.

Donderdag start de dag landinwaarts op veel plaatsen weer met mist en lage bewolking. Geleidelijk verdwijnt de mist en breekt de zon af en toe door. In de middag verschijnt er steeds meer sluierbewolking en de zon krijgt het dan vanuit het zuiden moeilijk. Het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige en in het Waddengebied een vrij krachtige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt in het noorden en midden naar 5-6 graden. In het zuiden wordt het 7 graden en in het zuiden van Limburg kan het 8 graden worden.

Vrijdag is er vrij veel hoge bewolking, maar soms schijnt ook de zon. Later op de dag wordt de bewolking dikker, maar het blijft droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak tot matig boven land en soms vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 7 graden in het noorden tot 9 in het zuiden. Lokaal kan het in het zuiden 10 graden worden.

In het weekend blijft het ook over het algemeen droog, al is er zaterdag lokaal wel kans op een beetje regen. De bewolking heeft de overhand, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt zaterdag naar 7-9 graden, zondag komt er overal een graadje bij en liggen de maxima tussen 8 en 10 graden.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en valt dagelijks weer regen. De wind draait naar het zuidwesten en daarmee wordt zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt overal naar de dubbele cijfers. De middagtemperatuur komt uit op 10-12 graden. Daarmee is het te zacht voor de tijd van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.