Bewolkt, hier en daar motregen

Vandaag
17° 13.0° w 4
24 okt. 2018, 0:00 uur - Het wordt een grijze dag met af en toe een klein beetje motregen. Het is zacht met maxima van 14-17 graden. Geleidelijk trekt de motregen naar het oosten weg en morgenmiddag is het overwegend droog. Wel blijft het bewolkt. Vanaf zaterdag wordt het beduidend kouder met na het weekend slechts 7 graden! Het is licht wisselvallig met soms een stevige wind.
Komende 5 dagen Max Min Wind
donderdag 15° 11° w 3
vrijdag 13° zw 4
zaterdag 10° w 3
zondag no 3
maandag no 3

Uitgebreide weersverwachting

Deze nacht is het in het hele land bewolkt. Er trekken enkele lichte buien over het land. De meeste buien komen in het oosten, noordoosten en noorden voor. Door de bewolking koelt het nauwelijks af. De minima komen uit op 11-14 graden.

Vanochtend is het grijs met af en toe wat lichte regen of motregen.

Ook Vanmiddag is er veel bewolking. Wel kan de zon hier en daar kort doorbreken. In het zuidwesten wordt het droog. In de rest van het land kan af en toe nog wat motregen vallen. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 14 graden in het oosten tot 17 in het westen. Normaal is het eind oktober 12-13 graden. Er staat een overwegend matige en aan de kust vrij krachtige noordwestenwind.

Vanavond is het overwegend bewolkt met af en toe een opklaring. In de oostelijke helft kan hier en daar motregen vallen.

Komende nacht kan in het hele land een buitje voorkomen. Daarbij is er veel bewolking met slechts een enkel helder moment. Het koelt af naar 10-12 graden.

Ook Morgen is het overwegend grijs. In de ochtend is in het hele land kans op een beetje motregen. In de loop van de ochtend neemt de kans op regen vanuit het zuidwesten af en donderdagmiddag beperken de lichte regenbuien zich tot het oosten, noordoosten en noorden. Het wordt circa 14 graden en er staat een zwakke tot matige westenwind.

Vrijdag wordt een onstuimige dag. Vanuit het noordwesten trekken buien over het land en het waait daarbij stevig. Er is vrij veel bewolking en de maxima komen uit op 13 à 14 graden.

In het weekend wordt het beduidend kouder. De wind draait naar het noorden en daarmee weet koude lucht vanuit Scandinavië ons land te bereiken. Zaterdag wordt het nog 10-11 graden, maar zondag is het slechts 8 graden! Het is voor het eerst deze herfst dat op grote schaal zo fris is. Bovendien is het kouder dan de gebruikelijke middagtemperatuur van 12-13 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon, wolkenvelden en enkele buien.

De dagen daarna blijft het fris herfstweer met maxima van een graad of 8 en daarbij is kans op een bui. Vanaf woensdag lijkt het weer zachter te worden met middagtemperaturen van een graad of 13. Daarbij blijft het licht wisselvallig.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.