Zonnig, noorden wolkenvelden

Vandaag
14° 1.0° z 3
16 feb. 2019, 14:50 uur - Het is zonnig met 8-15 graden. In het Waddengebied en delen van Noord-Holland en Friesland is het bewolkt geraakt. Morgen is het zonnig en wordt het 10-16 graden. Ook maandag schijnt de zon. De dagen daarna is het minder zonnig en kunnen een paar buien ontstaan. Het is ook iets minder zacht. Later in de week wordt het opnieuw zonnig en zacht.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag 14° z 3
maandag 14° z 3
dinsdag 11° zw 3
woensdag 12° zw 3
donderdag 13° zw 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanmiddag is het in grote delen van het land zonnig met naast blauwe lucht ook wat sluierbewolking. In het Waddengebied komen wolkenvelden voor en in het noorden van Noord-Holland en delen van Friesland ontstaat bewolking. Ook in het westen van Groningen kan het bewolkt raken. Het blijft wel droog.

Het is 8-10 graden op de Wadden, 10-12 graden in de kustprovincies en 13-14 graden in het binnenland. Op plaatsen waar het bewolkt raakt is het voor het gevoel wat frisser. Er staat een matige zuidwestenwind en aan de noordwestkust is de wind matig tot vrij krachtig.

Vanavond trekken over de noordelijke provincies enkele wolkenvelden. Ook in het westen van het land kan het een tijdje bewolkt zijn. Later op de avond en komende nacht trekt de bewolking langzaam noordoostwaarts en zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 1 tot 5 graden. Aan de grond kan het lokaal een beetje vriezen.

Morgen bestaat het weerbeeld uit zon en sluierwolken en is het heerlijk weer. Het wordt iets warmer dan vandaag met 11 tot 13 graden in de kustprovincies, 14 graden verder landinwaarts en lokaal 15 graden in het zuidoosten. In Zuid-Limburg kan het 16 graden worden. De wind is zuidelijk en matig van kracht. Op de Wadden is de wind vrij krachtig en wordt het 9-10 graden.

Maandag blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 9 tot 15 graden. In de ochtend is het flink zonnig met wat sluierbewolking. In de middag blijft het zonnig in het binnenland. In het westen en vooral noordwesten zijn er naast zonnige perioden ook enkele stapelwolken.

In de avond raakt het vanuit het westen geheel bewolkt. Later op de avond en in de nacht naar dinsdag kan het af en toe een beetje regenen. De temperatuur daalt naar 5-6 graden.

Dinsdag begint de dag bewolkt met lokaal een beetje regen. Daarna wordt het in het westen droog en schijnt af en toe de zon. Lokaal kan nog wel een bui voorkomen. In het oosten kan het af en toe regenen en is het grijs.

In de middag breekt de bewolking in het oosten. In het westen wordt het droog en breekt vaker de zon door. Het oosten maakt nog kans op een enkele bui. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 12 graden in het zuiden. Er staat een matige en in het noorden vrij krachtige westenwind. In de avond wordt het droog en is het wisselend bewolkt.

Woensdag en donderdag zijn er vrij veel wolkenvelden met tussendoor wat zon. Lokaal kan een lichte regenbui ontstaan, vooral in het noordoosten van het land. De temperatuur gaat een graadje omhoog.

De dagen daarna verlopen droog met meer zon en weinig wind. De middagtemperatuur stijgt naar 9-15 graden. In Limburg kan het opnieuw 16-17 graden worden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.