Enkele buien, zonnige perioden

Vandaag
2.0° zw 3
19 jan. 2018, 13:41 uur - Geleidelijk neemt de buiigheid toe. Tussendoor zijn er felle opklaringen. Bij buien is kans op hagel en later ook onweer en natte sneeuw. Het wordt 4-6 graden. Komende dagen valt geregeld neerslag en is er vrij veel bewolking. Met 3-5 graden is het aan de koude kant. Na het weekend wordt het erg zacht met 10-14 graden!
Komende 5 dagen Max Min Wind
zaterdag z 3
zondag zw 3
maandag w 3
dinsdag 10° zw 4
woensdag 14° z 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanmiddag ontstaan enkele buien. Daarbij is kans op hagel. Tussendoor schijnt de zon. Het kwik stijgt naar 4 graden in het noordoosten tot 6 in het zuidwesten. Dit zijn normale temperaturen voor midden januari.

Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Langs de westkust waait het soms krachtig. De wind maakt het voor het gevoel koud en de gevoelstemperatuur ligt dan ook rond het vriespunt. In de tweede helft van de middag worden de buien talrijker en is kans op hagel en natte sneeuw. Ook onweer is mogelijk

Ook vanavond hebben we te maken met winterse buien. Hierbij kan het hagelen en onweren en vooral landinwaarts valt (natte) sneeuw. Bij intensievere buien kan de sneeuw tijdelijk blijven liggen en dan is het glad. Vannacht trekken de meeste buien naar het oosten weg. Alleen de noordelijke provincies maken nog kans op een bui. Elders is het waarschijnlijk droog. Er is vrij veel bewolking, maar soms klaart het ook op. Tijdens opklaringen kan het afkoelen naar -1 graad en dan is kans op gladheid door bevriezing. In de bewolkte gebieden komen de minima uit op 1-2 graden boven nul.

Morgenochtend neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. In de loop van de ochtend trekt een neerslaggebied over de zuidelijke provincies. Daarbij valt voornamelijk regen maar tijdens intensieve neerslag is kans op natte sneeuw. De sneeuwkans is het grootst in de Limburgse heuvels en daar kan het dan ook wit worden.

In het uiterste noorden en op de Wadden zijn er aanvankelijk nog zonnige perioden. Wel is daar kans op enkele buien.

Morgenmiddag is het overwegend grijs en valt ten zuiden van de grote rivieren van tijd tot tijd regen of natte sneeuw. Elders is het op een enkele bui na droog. De maxima komen uit op 3 graden in het noordoosten tot 5 in het westen. In het zuiden en zuidoosten daalt de temperatuur door regen en natte sneeuw naar 1 à 2 graden. De wind draait van zuid naar west en is overwegend zwak. In het noordelijk kustgebied waait het matig tot vrij krachtig.

Morgenavond trekt de meeste neerslag naar het zuidoosten weg. Vanuit het noordwesten trekken opklaringen en enkele winterse buien over het land. In de nacht naar zondag neemt de buienkans af en klaart het breed op. Onder een heldere sterrenhemel koelt het af naar -3 graden in het oosten tot 0 in het westen. Hierdoor is kans op gladheid door bevriezing van natte wegdelen.

Zondag begint met zonnige perioden, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe. Langzaam breidt een neerslaggebied zich over het land uit. Hierbij is kans op natte sneeuw. ’s Middags wordt het een graad of 3 en door de overwegend matige zuidenwind is het voor het gevoel waterkoud.

Maandag draait de wind naar het westen en dringt zachte lucht ons land binnen. Het wordt 7 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. Daarbij is het grijs en valt flink wat neerslag.

De dagen daarna verlopen bijzonder zacht. Woensdag kan het in het zuiden zelfs 14 graden worden! Ook elders is her erg zacht met een graad of 12. Normaal is het 5-6 graden en daarmee wordt het dus ruim 6 graden zachter dan normaal. Desondanks blijft het overwegend bewolkt en is kans op lichte regen of motregen. Vanaf vrijdag wordt het iets minder zacht met 8-10 graden. Wel houdt bewolking de overhand en is er een kleine kans op regen. Koud winterweer zit voorlopig nog niet in de pijplijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.