Overwegend bewolkt met kans op mist

Vandaag
0.0° zw 2
24 jan. 2020, 16:41 uur - Vanavond en vannacht is het bewolkt en ontstaat regionaal nevel of mist. Het koelt af naar -2 tot +3 graden. Morgen is het eerst grijs, later kan de zon af en toe doorbreken. Het wordt 3-6 graden. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen en soms ook veel wind. Af en toe schijnt de zon. De temperatuur stijgt naar 7-10 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zaterdag vrij veel bewolking -1° z 2
zondag vrij veel bewolking z 3
maandag zwaar bewolkt en af en toe regen 10° zw 4
dinsdag zwaar bewolkt en af en toe regen zw 4
woensdag bewolkt en af en toe regen w 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond en komende nacht is het op de meeste plaatsen bewolkt en ontstaat regionaal nevel of mist. In het noorden van het land kan het licht spetteren. De minima komen uit op 0 tot +3 graden. In het uiterste zuiden van Brabant en Limburg kan het opklaren. Wanneer het opklaart daalt de temperatuur snel naar -2 graden en kan het plaatselijk glad worden. Bovendien is in het uiterste zuiden kans op dichte mist met minder dan 200 meter zicht.

Morgenochtend is het opnieuw grijs en nevelig. Plaatselijk komt mist voor en de mist verdwijnt geleidelijk. In het zuidoosten en zuiden kan in de loop van de ochtend de zon doorbreken.

Morgenmiddag blijft het in een groot deel van het land bewolkt. In Zeeland, Brabant en Limburg kan de zon regionaal schijnen. Later maakt ook het midden kans op zon. De maximumtemperatuur varieert van circa 3 graden in bewolkte gebieden tot 6 graden waar de zon doorbreekt. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak van kracht.

Morgenavond zijn er wolkenvelden, maar ook regionaal opklaringen. In de nacht naar zondag raakt het overal weer bewolkt. Het koelt af naar 0 tot 3 graden.

Zondag heeft bewolking de overhand. Het blijft waarschijnlijk droog. De temperatuur stijgt naar een graad of 7. Daarmee is het duidelijk zachter dan de voorgaande dagen. Wel staat er meer wind. Het waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Aan zee is de wind vrij krachtig.

Maandag is het rustige en droge weer voorbij. Aan het begin van de dag trekt een regenzone over het land. Overdag is kans op buien en daarbij is het overwegend bewolkt. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en soms krachtig in de kustgebieden. De maxima komen uit op 8-10 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het eind januari 5-7 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Af en toe kan het flink regenen en stevig waaien. Het weerbeeld laat veel wolken, maar af en toe ook zon zien. De middagtemperatuur komt rond 7 graden uit. Vanaf donderdag wordt het zachter en kan het ruim 10 graden worden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.