Helder en fris, overdag volle zon

Vandaag
25° 7.0° o 3
21 sep. 2019, 0:00 uur - Het is helder met minima van 4-12 graden. In het noordoosten kan wat mist ontstaan. Overdag is het zeer zonnig en met 19 tot 25 graden is het warm. Morgen wordt het met 21 tot 26 graden nog warmer. Het is vrij zonnig met geleidelijk ook sluierbewolking. Later in de middag en vooral in de avond is er kans op buien. Na het weekend is het licht wisselvallig en minder warm.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag bewolkt met lichte regen of motregen 25° 12° zo 3
maandag bewolkt met lichte regen of motregen 20° 15° zw 3
dinsdag zwaar bewolkt en af en toe regen 21° 12° z 4
woensdag zwaar bewolkt en af en toe regen 19° 13° z 3
donderdag zwaar bewolkt en af en toe regen 19° 12° z 4

Uitgebreide weersverwachting

Deze nacht is het helder. Wel kunnen in de noordoostelijke provincies enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 4-8 graden. Op de Wadden en in Zeeland is het aan de kust 9-12 graden.

Vanochtend kunnen we ons opmaken voor een stralende dag. De zon schijnt uitbundig en naast blauwe lucht is er hooguit een klein beetje sluierbewolking. Aan het begin van de ochtend komen in het noordoosten enkele mistbanken voor, maar de mist trekt snel op.

Vanmiddag is het warm voor de tijd van het jaar met 21-22 graden in het noorden, 22-23 in het midden van het land en 23 tot plaatselijk 25 graden in het zuiden. Op de Wadden is het 19-21 graden. Gemiddeld is het de laatste tien dagen van september 17-19 graden. De wind is oostelijk en matig. Op de Wadden staat een matige tot vrij krachtige wind.

Vanavond is het helder en schijnt nog even de volle zon. De temperatuur gaat wel met stappen omlaag en rond 20.00u is het op de meeste plaatsen 14-18 graden. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 7-9 graden in het noordoosten en 9-12 graden in de rest van het land. Alleen in Zeeland is het op sommige plaatsen zacht met 15-17 graden.

Zondag wordt het nog warmer en met 24-25 graden wordt het zelfs op veel plaatsen zomers. In Brabant, Limburg en Zeeuws-Vlaanderen kan het lokaal 26 graden worden. In de noordelijke provincies is het 23-24 graden en op het Wad is het een graadje minder warm. Er staat een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Na een vrij zonnige ochtend verschijnt in de middag steeds meer sluierbewolking. In het zuiden en vooral het zuidwesten kan de zon in de loop van de middag verdwijnen en is er kans op een enkele bui. Het kan nog een tijd droog blijven, maar in de avond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en zullen enkele regen- en onweersbuien over het land trekken. In het oosten en noordoosten blijft het de eerste uren van de avond nog droog.
Ook in de nacht naar maandag worden buien verwachten en daarbij kan onweer voorkomen.

Maandag is het bewolkt en komen verspreid over het land buien voor en zijn er perioden met regen. In de middag kan de zon af en toe doorbreken en wordt het 18-21 graden. Verspreid over het land kunnen enkele buien voorkomen. Daarbij staat een matige zuidwestenwind. In de avond wordt het op veel plaatsen droog.

Dinsdag begint de dag overwegend droog met veel wolkenvelden en lokaal wat zon. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe en de avond verloopt wisselvallig. Het wordt 19 graden in de kustgebieden tot 21 graden in het zuidoosten van het land.

De dagen daarna verlopen iets minder warm met 17 tot 20 graden. Er zijn vrij veel wolkenvelden, met soms zon en dagelijks kunnen buien ontstaan.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.