Grijze dag, noorden wat regen

Vandaag
16° 9.0° zw 4
24 apr. 2018, 9:04 uur - Het is grijs met wat regen bij 13-15 graden. In het zuidoosten is het zo goed als droog en wordt het 16 of 17 graden. Morgen begint grijs en regenachtig. In de middag schijnt de zon en ontstaat nog een enkele bui bij 12-16 graden. Het waait dan stevig. Donderdag krijgen we een afwisseling van zon en buien en wordt het 11-15 graden. Koningsdag verloopt zo goed als droog.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag 16° 12° w 4
donderdag 14° w 4
vrijdag 17° z 3
zaterdag 17° z 3
zondag 18° o 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en zo nu en dan kan het een beetje regenen. Er valt niet veel regen en meestal is het te weinig om je paraplu er voor open te klappen. In het noordwesten is het op de meeste plaatsen droog en dit geldt ook voor het zuidoosten. In Zuid-Limburg kan misschien de zon even doorbreken. Bij een stevige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 12 graden.

Vanmiddag blijft het bewolkt en kan het af en toe licht regenen. In het zuidoosten blijft het overwegend droog met kans op een beetje zon. In de tweede helft van de middag regent het ten noorden van de grote rivieren soms iets harder. Het wordt 13 graden aan zee en 14 à 15 in het binnenland. In het oosten van Brabant en in Limburg wordt het 16 of 17 graden. De zuidwestenwind is matig, 3-5 Bft. Eind van de middag neemt de wind af.

Vanavond is het bewolkt en trekt een actieve regenzone over het noorden van het land. Ook in de rest van het land valt af en toe regen. Vannacht kan het ook in het zuiden harder regenen. Eind van de nacht wordt het in het noordwesten droger. In de noordelijke helft van het land valt circa 15 mm. Het wordt niet kouder dan 8 graden op de Wadden en 12 in het zuiden en oosten. De zuidwestenwind wordt langs de (zuid)westkust krachtig, 6 Bft.

Morgen is het eerst grijs en vooral in de oostelijke provincies valt nog wat regen. Aan het eind van de ochtend breekt aan de kust de zon door. In de middag schijnt in het hele land de zon van tijd tot tijd. Vooral in het binnenland ontstaan in de loop van de middag enkele lichte buien. Het waait flink, met een windkracht 4 tot 5 uit het westen. De temperatuur stijgt naar 12 graden op de Wadden, 14 in de Randstad en 16 in het zuidoosten.

Morgenavond trekken nog enkele buien over het land, maar in de nacht naar donderdag trekken de meeste buien naar het noordoosten weg. Er zijn dan opklaringen en het koelt af naar 6 tot 8 graden.

Donderdag schijnt in de westelijke kustprovincies de zon regelmatig. Op een enkele lichte bui na blijft het droog. In het binnenland komen veel stapelwolken voor en ontstaan enkele buien. Bij de actiefste exemplaren is zelfs kans op een klap onweer. Het wordt een graad of 11 op de Wadden, 13 in het midden van het land en lokaal 15 in het zuidoosten. Normaal is het 13-17 graden. Door de matige tot krachtige westenwind, windkracht 4 tot 6, voelt het ronduit fris aan. 

Donderdagavond kan in het binnenland nog een enkele bui voorkomen, maar de meeste buien verdwijnen later in de avond. Het wordt een overwegend droge Koningsnacht. De wind valt dan wel weg en er zijn brede opklaringen. De minima liggen tussen 6-8 graden aan zee en lokaal 4 in het binnenland.

Na een frisse start loopt de temperatuur tijdens Koningsdag op naar een graad of 12 rond het middaguur. Er trekken wolkenvelden over het land en vooral in het noordwesten laat de zon zich zien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12-14 graden aan zee en 15 graden in het binnenland. In het zuiden en oosten wordt het 16 of 17 graden. Vooral in het binnenland ontstaan veel stapelwolken. Sommige wolken groeien uit tot een bui. In het westen is de neerslagkans kleiner en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er staat daarbij weinig wind. Later in de middag en in de avond volgt mogelijk vanuit het zuidwesten een regenzone.

In het weekend draait de wind naar een noordoostelijke richting. Zaterdag is het op de meeste plaatsen droog met geregeld de zon erbij. Zondag stijgt de kans op buien. Het wordt iets warmer met maxima tussen tussen 13 en 16 graden in de kustprovincies en 17 en 19 in het binnenland.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.