Lokaal nog een bui, frisse nacht

Vandaag
10° 3.0° w 4
18 mrt. 2019, 17:07 uur - Vooral in het oosten komen nog een paar laatste buitjes voor. Vanavond klaart het op en het wordt een koude nacht met landinwaarts lichte vorst. Morgen zijn er meer stapelwolken en er is kans op een enkele bui. Het wordt 9-11 graden. De dagen daarna wordt het zachter met op vrijdag 12-17 graden. Het is droog met wolkenvelden en zon.
Komende 5 dagen Max Min Wind
dinsdag 12° -1° zw 2
woensdag 14° zw 3
donderdag 17° zw 2
vrijdag 17° zw 3
zaterdag 15° w 3

Uitgebreide weersverwachting

Vooral in de oostelijke delen van het land komen nog enkele buitjes voor. In de kustprovincies is het regionaal vrij zonnig.

Vanavond verdwijnen nog wat meer stapelwolken en schijnt op veel plaatsen nog even de zon. Het noordoosten en oosten maken nog kans op een laatste bui. Later op de avond is het droog en zijn er heldere perioden. Het wordt snel fris met 1-4 graden en later op de avond kan het lokaal een graadje vriezen.

Komende nacht vriest het in het binnenland op veel plaatsen een graadje en lokaal kan het 2-3 graden vriezen. In het westen liggen de minima tussen -1 en +2 graden. Plaatselijk kan wat mist ontstaan. Het is vrij helder met later in het westen wolkenvelden.

Morgen trekken enkele wolkenvelden over het land en regionaal schijnt de zon. Het is in het algemeen droog, maar een spatje motregen is niet uitgesloten. Rond het middaguur verschijnen steeds meer stapelwolken. In de middag zijn er veel stapelwolken met zo nu en dan zon. Er een kleine kans op een lichte bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 9 graden in het noorden tot ruim 11 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matige en komt uit het zuidwesten tot westen.

In de avond is het droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. In de nacht naar woensdag gaat het waarschijnlijk niet vriezen en daalt de temperatuur naar 3-6 graden. Lokaal kunnen mistbanken ontstaan.

Woensdag zijn er vrij veel wolkenvelden en zal de zon alleen zo nu en dan even doorbreken. In grote delen van het land blijft het droog. Alleen het noordoosten maakt in de ochtend een kleine kans op een spatje regen. Ondanks de wolkenvelden is het zachter dan de voorgaande dagen. Het wordt 11 graden aan de noordwestkust tot 13 in het binnenland. Daarbij staat een matige wind uit het zuidwesten tot westen.

De dagen daarna blijft het rustig en droog weer. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. De middagtemperatuur stijgt in het binnenland naar 14-16 graden en in het zuidoosten kan het vrijdag zelfs 17 graden worden. In het Waddengebied en het noordwestelijk kustgebied is het een graad of 12.

Aan het begin van het weekend neemt de kans op een enkele bui toe. Later in het weekend is het weer droog en neemt de kans op zon toe. De middagtemperatuur valt met 9 tot 14 graden wat lager uit.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.