Zonnig en warm: 21-27 graden

Vandaag
25° 10.0° o 3
19 sep. 2020, 11:18 uur - De zon schijnt uitbundig. Later vanmiddag is in het zuiden wat bewolking zichtbaar. De temperatuur stijgt naar 21-27 graden. Ook morgen is er veel zon en ook dan is in het zuiden wat sluierbewolking zichtbaar. Het wordt 20-25 graden. Maandag en dinsdag is het nog zonnig met 22-26 graden, vanaf woensdag wordt het wisselvallig en ook duidelijk minder warm.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag licht bewolkt 24° no 3
maandag vrij veel bewolking 25° o 2
dinsdag licht bewolkt 26° z 2
woensdag bewolkt met lichte regen of motregen 23° 13° z 3
donderdag bewolkt met lichte regen of motregen 21° 14° zw 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanmiddag is het stralend zonnig septemberweer. Later is ook in het zuiden wat bewolking zichtbaar. De oosten- tot noordoostenwind is zwak tot matig en in het Waddengebied regelmatig vrij krachtig.

De temperatuur stijgt naar ongeveer 20-21 graden in het noorden, 22-24 graden in het midden en 25-26 graden in het zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen, het zuidoosten van Brabant en in het zuiden van Limburg kan het 27 graden worden. Normaal is het in de tweede helft van september 18-20 graden.

Vanavond schijnt de zon nog tot ongeveer 19:45 uur. Daarna volgt een heldere avond en nacht. Alleen in het zuiden is wat sluierbewolking aanwezig. De temperatuur daalt naar 4-7 graden in het noorden en oosten en naar 8-12 graden in het zuiden en westen.

Morgen schijnt in de ochtend de zon weer uitbundig. In het zuiden is sluierbewolking zichtbaar, maar de zon schijnt daar goed doorheen. Na een frisse start van de dag stijgt de temperatuur weer snel en aan het eind van de ochtend is het ongeveer 15-19 graden.

In de middag is het volop zonnig. De sluierwolken in het zuiden verdwijnen geleidelijk weer en de lucht is strakblauw. De noordoostenwind neemt toe naar matig en in het Waddengebied en in het noordwestelijk kustgebied naar vrij krachtig, windkracht 5. Het wordt opnieuw een warme dag met 20-21 graden in het noorden, 22-23 in het midden en 24-25 graden in het zuiden.

Morgenavond gaat de zon weer fraai onder en daarna volgt een heldere avond. In de nacht naar maandag is kans op mist en dan vooral in het noorden en oosten. De noordoostenwind neemt af naar zwak en er volgt weer een frisse nacht. De temperatuur daalt naar 5-8 graden in het binnenland en naar 9-10 in het westen.

Maandag verandert er helemaal niets aan het zonnige weerbeeld. De zon schijnt uitbundig, maar in het noordoosten start de dag mogelijk met mist. Het blijft droog en er waait niet meer dan een zwakke noorden- tot noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 22 graden in het noorden en naar 25-26 in het zuiden.

Na opnieuw een frisse nacht met kans op mist en minima van 5 tot 10 graden is het dinsdag eerst op veel plaatsen grijs met mist en laaghangende bewolking. De grijzigheid verdwijnt in de loop van de ochtend en dan volgt weer een stralend zonnige dag. In de middag is her en der wat sluierbewolking zichtbaar, maar het blijft droog. De temperatuur gaat opnieuw flink de hoogte in met 22 graden in het noorden en 25-26 in het zuiden.

In de nacht naar woensdag neemt de bewolking toe en geleidelijk ook de kans op enkele buien. Woensdag ziet het weerbeeld dan ook anders uit. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar er zijn ook stapelwolken en het komt tot enkele buien. Bij buien is kans op onweer. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig en aan zee soms vrij krachtig. De temperatuur is met 20-23 graden ook wat lager.

De rest van de week is het wisselvallig weer met elke dag kans op buien. De zon schijnt ook geregeld, maar het wordt wel geleidelijk een stuk minder warm. Donderdag liggen de maxima nog tussen 18 en 21 graden, vrijdag wordt het al niet warmer dan 16-17 graden. In het volgende weekend stokt het kwik bij hooguit 15 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.