Na ochtendgrijs flink wat zon

Vandaag
19° 8.0° o 2
24 sep. 2017, 2:00 uur - Na een koude en regionaal mistige start wordt het een mooie nazomerdag. De zon schijnt flink en vooral in het noordoosten ontstaan stapelwolken. Het wordt 17 tot 22 graden bij weinig wind. Morgen schijnt vooral in het zuiden de zon. Elders is iets meer bewolking en kan een buitje voorkomen. Het wordt dan 17-20 graden. De dagen daarna wordt het iets zonniger en warmer.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag 18° 11° o 2
dinsdag 18° 11° o 2
woensdag 19° 11° zo 2
donderdag 19° 12° z 3
vrijdag 20° 13° z 3

Uitgebreide weersverwachting

Vandaag hebben we in de ochtend te maken met oplossende mistbanken en geleidelijk zonnige perioden. In de middag schijnt de zon volop en kunnen enkele stapelwolkjes ontstaan. In het noordoosten komen soms wat meer wolkenvelden voor, maar het blijft waarschijnlijk droog.

Er staat slechts een zwakke noordoostenwind en de temperatuur stijgt naar 17 graden op de Wadden, 20 in het midden van het land en lokaal 22 in het zuiden. Heerlijk nazomerweer dus!

Vanavond is het helder en koelt het sterk af. Vannacht kan weer mist ontstaan en liggen de minima tussen 7 graden in het zuidoosten en 13 in de kustgebieden.

Morgen hebben we te maken met wat meer bewolking, maar zeker in het zuiden is ook de zon vaak te zien. Vooral in het noordoosten kan in de loop van de dag een bui ontstaan. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur varieert van 17 graden op de Wadden tot 20 in het zuiden. De oostenwind is zwak tot matig.

Dinsdag t/m donderdag blijft het rustig septemberweer met een mix van zon en wolkenvelden. Dagelijks kan het in de vroege ochtend mistig zijn. Zeer lokaal ontstaat een buitje, maar over het algemeen is het droog. De wind is zwak tot matig en komt uit een (zuid)oostelijke richting. Dinsdag is het 17 tot 20 graden en woensdag en donderdag wordt het een paar graden warmer. In het zuiden kan het kwik de 23 graden aantikken.

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid toe en gaat de temperatuur naar beneden onder 20 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.