Veel wind, af en toe (mot)regen

Vandaag
24° 18.0° zw 5
5 juli 2020, 7:29 uur - Het waait flink en in de kustgebieden komen zware windstoten voor. Er valt af en toe lichte regen of motregen. Vanmiddag breekt vanuit het westen de zon door. De noordelijke helft houdt kans op een bui. Het wordt 20-23 graden. Komende week is het wisselvallig zomerweer met gematigde temperaturen. Morgen waait het nog flink. De dagen daarna is de wind minder aanwezig.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag bewolkt en af en toe regen 19° 12° w 4
dinsdag vrij veel bewolking 20° zw 3
woensdag bewolkt en af en toe regen 20° 13° w 3
donderdag vrij veel bewolking 22° 11° zw 2
vrijdag vrij veel bewolking 22° 13° zw 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het bewolkt en er valt soms lichte regen of motregen. Het waait nog wat harder dan gisteren met in het binnenland een vrij krachtige zuidwester en in de kustgebieden een harde zuidwestenwind. Mogelijk is de wind direct aan zee soms zelfs even stormachtig, 8 Bft. Er is kans op zware windstoten tot circa 80 km/uur in de westelijke kustprovincies en op de Wadden.

Vanmiddag waait het nog steeds hard aan zee met kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Vanuit het westen breekt in de loop van de middag op steeds meer plaatsen de zon door. Wel kan er vooral in het noorden en oosten nog een bui voorkomen. Het wordt 20 graden vlak aan zee tot 23 graden in het zuidoosten. In de tweede helft van de middag neemt de wind wat in kracht af en verdwijnen de zware windstoten.

Vanavond is het wisselend bewolkt met vooral in de noordelijke helft nog een enkele bui. Er waait een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind.

Vannacht draait de wind van zuidwest naar west en kan aan de westkust en op de Wadden weer hard (7 Bft.) worden. Er is een mix van wolken en opklaringen. In de loop van de nacht neemt de kans op een bui, vooral in de noordelijke helft van het land weer toe. De minima liggen rond 13 graden.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met enkele buien. De meeste buien zijn voor het noorden, maar ook in de rest van het land kan een bui voorkomen. De westenwind is in het binnenland matig, in de kustprovincies vrij krachtig en aan zee krachtig (6 Bft.).

Morgenmiddag nemen de buien in aantal en intensiteit toe. Vooral in het noorden en oosten van het land is ook kans op onweer. Tussendoor schijnt af en toe de zon. De wind draait van west naar noordwest en is matig in het binnenland tot krachtig aan zee. Het wordt 17 graden in de kustprovincies tot 19 graden in het zuidoosten, maar door de wind voelt het frisser aan.

Morgenavond komen vooral in het noorden en oosten nog enkele buien voor. Geleidelijk wordt het ook daar overwegend droog, de wind neemt af en in de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. Het koelt af naar een graad of 9 en aan het einde van de nacht kan lokaal een mistbank ontstaan.

Dinsdag start wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag neemt de bewolking toe stijgt de kans op een beetje regen. Het wordt 17-18 graden in het noorden tot 21 graden in Limburg en er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten. Aan zee is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft.

Woensdag is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd regen. In de loop van de middag wordt het droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 18-20 graden bij een matige westenwind.

De dagen daarna blijft het wisselvallig zomerweer met wolken, zon en buien. De middagtemperatuur komt dagelijks uit rond 20 graden.

Na het komende weekend volgt mogelijk een overgang naar een droger weertype met regelmatig zon. Daarbij kunnen de maxima landinwaarts oplopen naar een zomerse 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.