Grijze ochtend, later meer zon

Vandaag
21° 11.0° nw 3
20 mei 2019, 8:37 uur - Vanochtend is er veel bewolking, maar vanmiddag is er in het binnenland meer ruimte voor de zon. In het oosten ontstaan enkele stapelwolken en is er kans op een (onweers)bui. De maxima komen uit op 13-14 in Zeeland tot lokaal 21 in het oosten. Vanavond verdwijnen de buien. Morgen wordt het 13-18 graden, is het wisselend bewolkt en plaatselijk is kans op een bui.
Komende 5 dagen Max Min Wind
dinsdag 18° 12° nw 3
woensdag 19° 10° w 3
donderdag 21° zw 3
vrijdag 19° 11° zw 3
zaterdag 18° 10° w 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het in het noordwesten aanvankelijk nevelig of mistig. In vrijwel het hele land verloopt de ochtend grijs, in het uiterste noordoosten is wel wat ruimte voor de zon. Uit de bewolking kan een spat lichte regen vallen. Halverwege de ochtend klaart het in het oosten en midden van het land op. Aan de kust en in het zuiden van Limburg blijft veel bewolking aanwezig.

Vanmiddag schijnt de zon in een groot deel van het land regelmatig. In de westelijke kustregio’s blijft veel bewolking aanwezig. In het oosten ontstaan stapelwolken en enkele buien. Aan de oostgrens kunnen de buien gepaard gaan met een onweer. In het westen blijft het droog. De temperatuur loopt op naar 13-14 graden in Zeeland tot lokaal 21 graden in het oosten. De noorden- tot noordwesten wind is matig van kracht (3-4 Bft). In het westelijk kustgebied is de wind matig tot vrij krachtig (4-5 Bft).

Vanavond neemt de buienkans in het oosten af en wordt het droog. In het hele land is het wisselend bewolkt. Vannacht ontstaat op veel plaatsen nevel of mist en de temperatuur daalt naar 11-12 graden.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt. In het noorden kan de zon zo nu en dan doorbreken. Vanuit het oosten trekken later in de ochtend enkele buien het land binnen en valt er op een aantal plaatsen regen. In het westen blijft het waarschijnlijk droog.

Morgenmiddag is er wat meer ruimte voor de zon en komen de maxima uit op 13-15 graden aan de kust tot 16-18 graden in het binnenland. In het oosten komen nog enkele buien voor, in het westen blijft het droog. De noordwestenwind is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust.

Morgenavond verdwijnen de buien en wordt het overal droog. In de nacht daalt het kwik naar 10-11 graden.

Woensdag is het waarschijnlijk een droge dag. De dag begint met vrij veel bewolking en af en toe wat zon. Later op de dag komt er meer ruimte voor de zon en is het heerlijk lenteweer. De temperatuur loopt op naar 14-15 graden op de Wadden tot lokaal 19 graden in het oosten. Er staat een matige noordwestenwind.

Donderdagochtend is het droog op de meeste plaatsen vrij zonnig, maar gedurende de dag neemt de bewolking toe. Later op de dag is er kans op een beetje regen. Er staat weinig wind en de maxima komen uit op 16-21 graden.

De dagen daarna is er vrij veel bewolking met zo nu en dan wat ruimte voor de zon. Plaatselijk is kans op een bui. De maximumtemperatuur komt gemiddeld uit op een graad of 18. Dit is een normale temperatuur voor deze tijd van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.