Vrij zonnig, komende dagen warmer

Vandaag
22° 10.0° no 3
31 mei. 2020, 0:00 uur - Overdag is het zonnig met geleidelijk ook hoge bewolking. Het wordt 19-23 graden. Morgen wordt het zonniger en een paar graden warmer. Dinsdag wordt een zomerse dag met 25-27 graden en lokaal 29 graden. Woensdag wordt het vooral in het oosten warm. De bewolking neemt toe en in de avond is er kans op een (onweers)bui. Vanaf donderdag is het koeler met kans buien.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag vrij veel bewolking 26° 10° o 3
dinsdag vrij veel bewolking 28° 13° o 2
woensdag licht bewolkt 27° 14° z 2
donderdag vrij veel bewolking 24° 14° nw 2
vrijdag bewolkt met lichte regen of motregen 22° 12° w 3

Uitgebreide weersverwachting

Deze nacht is het vrij helder en daalt de temperatuur naar 7 tot 12 graden.

Vanochtend is het vrij zonnig. Over het oosten trekt ook wat sluierbewolking.

Vanmiddag verschijnen in het hele land sluierwolken. De zon zal hierdoor niet verdwijnen, maar de lucht is dan meer wit dan blauw. Het blijft droog. De wind is iets nadrukkelijker aanwezig en in combinatie met de sluierwolken is het iets minder warm. Het wordt 19-20 graden in het noorden, 21 graden in het midden en 22 à 23 graden in het zuiden.

Vanavond kan de bewolking nog iets dikker worden en wordt de laagstaande zon afgeschermd. Dit kan schitterende wolkenluchten opleveren.

In de nacht naar maandag zijn er heldere perioden en trekt ook wat hoge bewolking over het land. De temperatuur daalt naar 7 graden in het oosten tot 11 in het westen.

Maandag begint de meteorologische zomer in stijl. Het wordt wat zonniger en warmer met iets minder wind. Het wordt 22-23 graden in het noorden, ruim 24 in het midden en 25-26 graden in het zuiden. Uit de wind en in de zon is het nog warmer. Op de Wadden is het 19 graden. De zon is iets feller dan in het weekend, dus let op verbranding.

In de avond blijft het nog een tijd warm. Rond acht uur is het nog steeds 20 graden in het noorden tot lokaal 24 in het zuiden. Op het Wad is het dan 16 graden.

Dinsdag doet de temperatuur een stap omhoog en wordt het op grote schaal zomers met maxima van 25-26 graden. In het binnenland, maar ook in de Zuid-Hollandse duinen kan het 27-28 graden worden. Een lokale 29 graden is daarbij niet uitgesloten. In de kustgebieden in het noorden en noordwesten is het minder warm met 21-24 graden. Er is een mix van zon en enkele wolkensluiers. Daarbij staat weinig wind.

Woensdag wordt het nog een keer flink warm met in het binnenland 26-28 graden. In het zuidoosten wordt het mogelijk 29 graden. In het westen is de temperatuurverwachting onzekerder. Het kan 23-25 graden worden, maar er is ook kans dat daar nog een paar graden af gaan. Vooral in de ochtend kan de zon een tijd schijnen, maar er is ook meer sluierbewolking en deze kan in de loop van de dag dikker worden en de zon blokkeren. In de namiddag en in de avond is er kans op een regen- of onweersbui.

Donderdag is de echte warmte voorbij en zijn er wolkenvelden met kans op buien. Tussendoor kan de zon schijnen. Als de wind nog een tijd uit het zuiden tot oosten komt kan het in het binnenland 22-24 graden worden en aan de kust is het dan een graad of 20. Maar als de wind naar het noorden tot noordwesten draait is het een aantal graden koeler. Uiteindelijk gaat de wind overal draaien en stroomt koele lucht over het land.

De dagen daarna gaat de middagtemperatuur geleidelijk omlaag met op zondag 15-18 graden. Het is dan wat wisselvallig met wolkenvelden, enkele buien en tussendoor soms zon.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.