Later vanavond felle buien

Vandaag
10° 5.0° zw 4
18 feb. 2020, 16:55 uur - Aanvankelijk is het op veel plaatsen droog en wisselend bewolkt. De bewolking neemt toe en later vanavond en vannacht trekken enkele stevige buien over het land. Het koelt af naar 3-5 graden. Morgen wordt het in de middag tijdelijk droog en gaat het in de avond weer regenen. Vrijdag wordt een droge dag en daarna volgt een wisselvallig weekend met op zondag 11-14 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag bewolkt met lichte regen of motregen w 4
donderdag bewolkt en af en toe regen 12° zw 4
vrijdag vrij veel bewolking 10° zw 4
zaterdag bewolkt met lichte regen of motregen 12° zw 5
zondag zwaar bewolkt en af en toe regen 13° zw 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond is kans op een enkele bui. Geleidelijk neemt de bewolking vanuit het westen toe en later op de avond en komende nacht trekt vanuit het westen een gebied met buien over het land. Het gaat dan vaker regenen en de buien zijn ook wat steviger met kans op hagel en onweer. Tijdens passage van de buien trekt de wind iets aan met aan zee een harde tot stormachtige wind. In de kustprovincies kunnen tijdens de buien zware windstoten voorkomen van 75-80 km/uur.

Later in de nacht trekken de meeste buien via het oosten weg. Lokaal kan nog een enkel buitje voorkomen. Er zijn heldere perioden en de temperatuur daalt naar 3-5 graden.

Morgen hebben we in de ochtend een mix van stapelwolken, zon en lokale buien. De buien zijn winters met regen, hagel en soms een donderslag. Vooral in het westen kan de zon een tijdje schijnen.

In de middag trekken de buien naar het oosten weg en is het op de meeste plaatsen droog. Het is rustig weer met stapelwolken en zo nu en dan een beetje zon. Het wordt gemiddeld 8 graden. Er staat een matige en in de kustprovincies (vrij) krachtige westenwind.

In de avond kunnen we ons opmaken voor het volgende regengebied. In het zuidwesten gaat het als eerste licht regenen en in de loop van de avond krijgt het hele land te maken met perioden met regen. In het westen daalt de temperatuur naar 6 graden en in het oosten wordt het voor de regen uit 3-4 graden. In de nacht naar donderdag neemt de neerslag af en zijn in het zuiden en westen droge perioden. De temperatuur stijgt in de nacht naar 6-8 graden.

Donderdag is het in het zuiden en westen droog en overwegend bewolkt. In het noordoosten en oosten kan wat regen vallen en in de middag is in het hele land kans op wat regen. Het wordt 10-11 graden. In de avond wordt het tijdelijk een natte boel door passage van een groot neerslaggebied. In de nacht wordt het weer droog.

Vrijdag is de enige droge dag die het wisselvallige winterweer ons te bieden heeft. Vooral in de ochtend kunnen we daarbij ook wat zon verwachten. In de middag zijn er vrij veel wolkenvelden en kan de zon alleen zo nu en dan schijnen. Het wordt 9 graden in het noorden en ruim 10 in het zuiden.

In het weekend trekken uitgestrekte wolkenvelden over het land met van tijd tot tijd regen. De zuidwestenwind trekt aan en wordt vrij krachtig. In de kustgebieden kan het hard waaien en aan zee wordt het mogelijk stormachtig met zware windstoten. Storm wordt niet verwacht. Het is zacht voor de tijd van het jaar met op zaterdag 9-12 graden en zondag is het een graadje warmer. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.