Wolkenvelden, morgen zonnig en warm

Vandaag
22° 15.0° w 3
19 juni 2018, 16:55 uur - Er zijn veel wolkenvelden, maar lokaal kan de zon doorbreken. Op de meeste plaatsen is het droog. Morgen wordt het volop zomerweer met veel zon en in het binnenland 25-28 graden. Daarna wordt het grijs en koel met soms wat motregen. Vrijdag is het slechts 14-17 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag 27° 16° zw 3
donderdag 18° 16° w 4
vrijdag 17° nw 4
zaterdag 18° nw 3
zondag 21° nw 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond zijn er veel wolkenvelden, maar krijgen we vanuit het westen te maken met enkele opklaringen. Vooral in het westen en noorden kan de zon nog even doorbreken. In het midden en zuiden is nog kans op een spat (mot)regen. Vannacht is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Koud wordt het niet met minima tussen 13 en 16 graden. Vooral in het oosten is kans op een mistbank.

Morgen belooft een prachtige zomerdag te worden. Wie 's ochtends in het oosten en noorden de gordijnen opendoet, kijkt mogelijk tegen een grijze hemel aan. Ook op de stranden kan wat laaghangende bewolking voorkomen. In het zuiden en westen verloopt de ochtend zonnig en in de loop van de ochtend breekt in het hele land de zon flink door. 

In de middag ontstaan in het binnenland een aantal stapelwolken, maar het blijft droog. Verder is er flink wat ruimte voor de zon. De wind is matig en komt uit het zuidwesten. Aan zee wordt de wind vrij krachtig en op de Wadden mogelijk krachtig, 5 à 6 Bft. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden op de stranden. Landinwaarts achter de duinen is het al snel 23 of 24 graden. In het binnenland wordt het beduidend warmer met 25 graden in Utrecht en 27 graden in het oosten en zuiden. In het oosten van Brabant en in Limburg wordt het 28 graden. 

Morgenavond blijft het in het oosten en zuiden nog een tijd zonnig en aangenaam warm. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe en trekt een zone met lichte regen en motregen het land binnen. Op de Wadden vallen de eerste druppels aan het begin van de avond. In de tweede helft van de avond valt ook in het noorden en uiterste westen (mot)regen. De lichte neerslag breidt zich in de nacht naar donderdag uit over het land. In het zuidoosten blijft het tot de ochtend droog. Het koelt af naar 13-15 graden.

Donderdag is het bewolkt en valt van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. In de middag neemt in het zuidwesten de kans op regen af. De zon breekt daar af en toe door en in de avond kan het ook in het westen en zuiden opklaren. In de rest van het land blijft het regenachtig. Grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Liefhebbers van koel zomerweer kunnen hun hart ophalen. Het is flink kouder dan normaal met 14 graden op de Wadden en lokaal 19 in Limburg. In het binnenland is het circa 10 graden kouder dan op woensdag! De noordwestenwind maakt het onaangenaam en is matig tot vrij krachtig in het binnenland, 4 à 5 Bft. Aan zee waait het (vrij) krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. 

Vrijdag is het ronduit koel met 14 graden in het noordwesten en 17 in het zuidoosten. Normaal is het 18-23 graden. Er is vrij veel bewolking en vooral in het noordoosten kan wat (mot)regen vallen. In Zeeland breekt af en toe de zon door en later op de dag klaart het ook in het westen en zuiden op. Opnieuw staat er een frisse noordwestenwind.

In het weekend heeft het zuidwesten de beste papieren. Daar is het overwegend droog en de zon breekt regelmatig door. In de rest van het land overheerst de bewolking en vooral in het noordoosten is kans op wat (mot)regen. Zaterdag is het slechts 15-18 graden. Zondag valt het kwik een paar graden hoger uit.

Na het weekend is er hoop voor de zomerliefhebbers. De kans op een warme en zonnige periode neemt toe. Daarbij zou de temperatuur op grote schaal boven 25 graden uit kunnen komen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook