Groningse studenten terug uit corona-gebied

Foto: ANP

De ongeveer negenhonderd Groningse studenten die op skivakantie waren in een corona-risicogebied in Sestriere in Italië, keren zaterdag terug in Nederland. Ze vertrokken om de gemoederen te bedaren een dag eerder dan gepland.

Met ongeveer veertien bussen vertrokken ze vrijdag in twee clusters. Niet iedereen komt met de bus terug, want een aantal groepsleden is op eigen gelegenheid. De bussen gaan in elk geval allemaal naar één locatie in Nederland en worden daar bezocht door de GGD. Doel van dat bezoek is in de eerste plaats het geven van informatie, maar er zal ook worden gevraagd naar klachten, waarop naar bevind van zaken zal worden gehandeld. Vervolgens reizen de studenten door naar huis.

De groep vertrok afgelopen zaterdag “na overleg met experts”, toen in de omgeving van het reisdoel al diverse coronabesmettingen waren. Dinsdag volgde het aangescherpte advies om het noorden van Italië alleen te bezoeken als dat echt nodig is. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er studenten besmet zijn.