Tatum bezorgt basketballers Celtics zege in de laatste seconde

Foto: ANP

De basketballers van Boston Celtics zijn de play-offs in de NBA begonnen met een nipte overwinning op Brooklyn Nets: 115-114. De worp die de winnende punten opleverde, viel in de laatste seconde van de wedstrijd. Jayson Tatum kreeg de bal in handen en maakte vlak voor de eindzoemer een lay-up.

Kevin Durant had luttele seconden daarvoor de Nets aan de zege kunnen helpen, maar zijn schot van afstand miste de korf, waardoor de voorsprong 114-113 bleef en de Celtics alsnog konden toeslaan in de resterende seconden.

‘Matchwinner’ Tatum was ook de topschutter voor zijn ploeg in het duel uit de eerste ronde van de play-offs. Hij kwam tot 31 punten. Bij de Nets was Kyrie Irving de topscorer met 39 punten.

Phoenix Suns, de beste ploeg uit de reguliere competitie en daardoor in de play-offs als eerste geplaatst in de Western Conference, won van het als achtste geplaatste New Orleans Pelicans met 110-99. Chris Paul maakte 30 punten voor de Suns en hij was vooral op dreef in het vierde kwart. Paul voorkwam met 19 punten een comeback van de Pelicans.