De weersvoorspelling voor Moederdag

Foto: Pixabay

Goed nieuws voor iedereen die er op Moederdag met zijn of haar moeder op Moederdag op uit wil gaan: de dag zal vrij warm verlopen. De temperaturen liggen tussen 17 graden op de Wassen, 19 in het midden van het land en ruim 20 in het zuidoosten.

Met een matige zuidwestenwind wordt zondag vrij warme lucht aangevoerd. Vooral in het westen worden de moeders door moeder natuur in het zonnetje gezet. Daarbij is het op de meeste plaatsen droog en met 17 tot 19 graden is het vrij warm. In de oostelijke helft van het land wordt het met 20 of 21 graden nog wat warmer, maar is de kans op een bui wat groter. Ook is de zon daar minder vaak te zien.

Eerste officiële warme dag sinds 9 april

Na een koude periode is het vanaf donderdag opeens flink warmer, maar de lucht is onstabiel. Dagelijks kunnen regen- of onweersbuien ontstaan. Het groeizame weer is goed voor de natuur. Het was de afgelopen tijd niet alleen koud, maar ook vaak droog. Dit voorjaar is gemiddeld over het land nog maar 87 mm gevallen tegen 116 mm normaal.

In de loop van de donderdagmiddag maakt het zuiden kans op een enkele regen- of onweersbui. In de rest van het land blijft het nog even droog. In de avond en nacht trekken buien van zuid naar noord over het land. Een klap onweer is hierbij niet uitgesloten. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 12 en 14 graden. Bizar als je bedenkt dat dit afgelopen dagen middagtemperaturen waren.

Vrijdag en zaterdag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Al snel ontstaan in de onstabiele lucht regen- en onweersbuien, die plaatselijk flink wat regenwater kunnen achterlaten. De temperatuur doet een klein stapje terug met 17 graden in het noordwesten en plaatselijk 21 in het zuidoosten.

Zomers na het weekend?

Na het weekend neemt de kans op neerslag af en is er meer ruimte voor de zon. Met circa 22 graden is het heerlijk weer. Op woensdag en donderdag maakt de provincie Limburg en het zuiden van Noord-Brabant zelfs kans op de eerste lokale zomerse dagen van het jaar, de temperatuur zou daar namelijk op kunnen lopen tot 25 graden. Het warme weer houdt waarschijnlijk niet de hele week aan, want vanaf vrijdag ligt koele zeelucht alweer op de loer.

Bron: Weeronline