Meer mankracht en scan tegen drukte Schiphol

Foto: ANP

Schiphol zet tijdens de aankomende meivakantie 20 procent meer personeel in dan vorig jaar om de drukte tijdens de meivakantie het hoofd te bieden. Ook kunnen reizigers dit jaar hun handbagage door een nieuwe CT-scanner halen, zodat niet meer alle tassen open hoeven.

Vorig jaar trof de luchthaven ook maatregelen in aanloop naar de meivakantie, maar konden enorme wachtrijen niet worden voorkomen. Tientallen mensen misten daardoor hun vlucht. KLM claimde ettelijke miljoenen euro’s. De luchtvaartmaatschappij en andere betrokkenen klagen al langer over de gebrekkige infrastructuur op Schiphol die door de toenemende drukte uit zijn voegen barst. Schiphol werkt aan verbeteringen, maar de noodzakelijke verbouwingen zijn ook weer een risicofactor tijdens de vakantiedrukte.

In de laatste zomervakantie werden na aanleiding van het debacle tijdens de meivakantie extra medewerkers ingezet en konden voor het eerst mensen met weinig handbagage voorrang krijgen bij de beveiligingspoortjes. Die maatregelen hadden volgens Schiphol succes en worden ook nu weer ingezet.