1 miljoen gestort voor Sulawesi

Foto: ANP

Nog geen 24 uur na het begin van de nationale actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is ruim 1 miljoen euro gestort op Giro555. De hulporganisaties achter de actie zijn onder meer Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis, Cordaid, Save the Children en UNICEF Nederland.

Ook zijn acties aangekondigd om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het natuurgeweld, aldus de hulporganisaties. Zo verzorgt een studentenvereniging in Wageningen de komende dagen een Indonesisch benefietdiner. De opbrengst van alle drankjes, loempia’s en andere consumpties gaat naar Giro555.

Hulpverleners bereiken steeds meer gebieden die tot nu toe ontoegankelijk waren geworden door de ramp, zoals het plaatsje Petobo dat niet ver van de stad Palu ligt. Volgens Iris van Deinse, woordvoerster van Giro555 op Sulawesi, worstelen de hulpverleners zich door het puin heen om nieuwe gebieden te bereiken. ,,Ze treffen overal leed en verwoesting aan en helpen zo goed als ze kunnen” aldus Deinse.

De ramp voltrok zich vrijdag. Zeker 1400 mensen kwamen om het leven.