Ook Partij voor de Dieren doet aangifte tegen slachthuis

Foto: ANP

Ook Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen slachthuis Westfort in IJsselstein. Eerder kondigden Kamerleden Geert Wilders en Dion Graus van de PVV al zo’n stap aan.

RTL Nieuws toonde vorige week beelden waarop te zien was dat varkens in het slachthuis slecht behandeld werden. De dieren werden onder meer geslagen. De undercoverbeelden waren gemaakt door onderzoeksgroep naar dierenwelzijn Ongehoord.

Wassenberg heeft ook aangifte gedaan tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die instantie onderzoekt inmiddels of er overtredingen zijn begaan bij Westfort. De NVWA heeft ook een intern onderzoek ingesteld, omdat op de beelden te zien zou zijn hoe artsen van de toezichthouder varkens slaan.

“Uit de beelden blijkt dat de directie van slachthuis Westfort via cameratoezicht op de hoogte was van ernstige misstanden en dat controlerende dierenartsen van de NVWA niet hebben ingegrepen bij het vaststellen van de misstanden, maar actief hebben deelgenomen aan de dierenmishandeling”, aldus een verklaring van Wassenberg.

Wilders en Graus hebben eveneens dinsdag aangifte gedaan tegen het slachthuis.