OM komt met strafeis tegen hoofdverdachte zedenzaak Zeeland

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie komt maandag met de strafeis tegen de 47-jarige Pascal P., de hoofdverdachte in een omvangrijke zedenzaak in Zeeland. P., een garagehouder uit Aardenburg, zou de twee minderjarige dochters van zijn vriendin jarenlang hebben misbruikt . Ook zou hij hen honderden keren door anderen hebben laten misbruiken. De vriendin, de 44-jarige Tanja D., zou het misbruik hebben gefaciliteerd.

Vrijdag besprak de rechtbank de verdenkingen met de beide verdachten. De behandeling van de zaak tegen D. werd halverwege onderbroken, omdat de vrouw onwel werd. De rechtbank hoopt haar proces woensdag te kunnen afronden.

De dochters van D. zouden vanaf jonge leeftijd ten prooi zijn gevallen aan P., met medeweten van hun moeder, en talloze malen zijn misbruikt. Uit slachtofferverklaringen komt het beeld naar voren dat het langdurige misbruik grote impact heeft gehad op het leven van de meisjes. Volgens de oudste dochter treft moeder Tanja D. geen blaam, omdat zij volledig in de ban zou hebben verkeerd van de dwingende P.

P. zou de meisjes na verloop van tijd hebben meegenomen naar parkeerplaatsen in Zeeland, om hen daar te laten misbruiken door andere mannen. De meisjes werden gedrogeerd om deze praktijken te vergemakkelijken. Justitie verdenkt P. ook van seksueel misbruik van nog twee andere meisjes, onder wie een vriendinnetje van de oudste dochter van D.

Deskundigen hebben de rechtbank geadviseerd P. tbs met dwangverpleging op te leggen, omdat hij lijdt aan seksuele stoornissen en omdat het gevaar voor herhaling groot is.