Diverse teststraten dicht om verwachte zware sneeuwval

Foto: ANP

Vanwege de verwachte zware sneeuwval gaan zondag uit voorzorg steeds meer corona-teststraten dicht. GGD Hollands Noorden, GGD Rijnmond en GGD West-Brabant sluiten de teststraten en GGD Noord- en Oost-Gelderland de vaccinatielocaties.

In Hollands Noorden gaat het om de teststraten in Opmeer, Heerhugowaard en Bovenkarspel. De overige teststraten zijn beperkt open, aldus de GGD. Mensen die een afspraak hebben staan voor zondag worden door de GGD geïnformeerd. De vaccinatielocatie in Alkmaar blijft in principe dit weekend open. Er zijn voorzieningen getroffen tegen slecht weer, aldus de GGD. Mensen die zondag toch niet willen komen, kunnen een nieuwe afspraak maken.

In West-Brabant blijft de teststraat in Bergen op Zoom dicht. De GGD doet dit omdat er dan binnen meer wachtruimte gemaakt kan worden voor ouderen die komen voor een vaccinatie. Mensen die komend weekend liever niet gevaccineerd willen worden, kunnen de afspraak verzetten. De testlocaties Roosendaal en Raamsdonksveer zijn in het weekend ook gesloten. Dit heeft te maken met de afgenomen vraag naar testen.

GGD Noord- en Oost-Gelderland houdt de vaccinatielocaties in Doetinchem en Apeldoorn dicht. “De veiligheid van onze kwetsbare bezoekers op leeftijd en ons personeel staat voorop”, aldus de GGD.

Mensen die een afspraak hadden in Doetinchem, kunnen daar een week later met hun afspraakbewijs van 7 februari terecht. Dat geldt ook voor de senioren die zich zondag in Apeldoorn zouden melden, aldus de GGD.

In de regio Rotterdam-Rijnmond blijven bijna alle testlocaties zondag en maandag dicht vanwege het verwachte winterse weer. Alleen de locaties bij Ahoy en Rotterdam The Hague Airport blijven open. Het vliegveld van Rotterdam is vooralsnog de enige vaccinatielocatie in de regio. Die inentingen gaan gewoon door.