Alle bewindslieden testen verder negatief op coronavirus

Foto: ANP

Behalve minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is niemand van het kabinet besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit een rondgang langs alle ministeries. De bewindslieden hebben zich laten testen nadat staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) eerder deze week besmet bleek met het coronavirus.

Vrijdag was vrijwel het gehele kabinet bijeen tijdens de wekelijkse ministerraad. Daar kan voldoende afstand worden bewaard, maar het advies van het RIVM is dan wel om vijf dagen na een risicovol contact je te laten testen. De ministers en staatssecretarissen hoefden niet in quarantaine.

Ollongren bleek donderdag besmet te zijn met corona. Ze was naast haar ministerschap ook verkenner voor een nieuw kabinet, samen met Annemarie Jorritsma (VVD). Ze hebben samen maandag en dinsdag zeventien lijsttrekkers ontvangen.

Toen Ollongren op stel en sprong donderdagmorgen het Binnenhof verliet na de positieve melding, waren aantekeningen van de verkenning zichtbaar. Daarop besloten Jorritsma en Ollongren hun taak als verkenner neer te leggen.