Verdachte van bedreigingen rond zaak Feyenoord City weer vrij

Foto: ANP

De 34-jarige man die woensdag werd aangehouden vanwege het bedreigen van Rotterdamse gemeenteraadsleden, is weer op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De Rotterdammer zou de raadsleden hebben bedreigd vanwege de bouw van het stadion Feyenoord City.

De verdachte is vrijdag voorgeleid door de officier van justitie aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de man zijn proces in vrijheid mag afwachten, hoewel daar volgens de Rechtbank Rotterdam veel voorwaarden aan zijn verbonden. “Dat zijn bijvoorbeeld contactverboden”, zegt een woordvoerder. “Ook mag de verdachte op bepaalde plekken niet komen”.

Wat de bedreiging precies inhield, wil het OM niet zeggen. “Dat wordt 3 september tijdens de behandeling besproken, dan moet de verdachte zich verantwoorden voor de rechter”.

De mobiele eenheid staat vrijdagmiddag opgesteld rondom het Rotterdamse gemeentehuis. Hier vindt een gesprek plaats tussen de gemeente Rotterdam en de directie van voetbalclub Feyenoord, waarin de ontwikkeling van het stadion wordt besproken. Een eerder gepland gesprek tussen de partijen werd afgelast door burgemeester Ahmed Aboutaleb, na signalen van bedreigingen en intimidatie. Ook de inspreekmomenten die later stonden gepland gingen niet door.

Begin juni werden voorstanders van Feyenoord City thuis opgezocht door aanhangers van de voetbalclub. In zwart gekleed belden zij aan, waarna ze hun onvrede over de plannen uitten. Volgens het AD en RTV Rijnmond kregen ook enkele investeerders de afgelopen tijd te maken met bedreigingen en intimidatie.