Blok na overleg: goed geluisterd naar zorgen werkgevers en bonden

Foto: ANP

Het kabinet heeft “goed geluisterd naar werkgevers en werknemers” tijdens een overleg met de polder op vrijdagochtend. Dat zegt minister van Economische Zaken, Stef Blok. De zorgen die er leven bij de belangenbehartigers “nemen we nu mee”. Werkgeversclub VNO-NCW riep het kabinet donderdag nog op om “alles uit de kast te halen” om een nieuwe lockdown te voorkomen.

“Welke maatregelen er precies genomen worden gaan we nu nog bespreken”, zegt Blok voorafgaand aan een overleg over de coronamaatregelen. De belangen van de ondernemers “liggen daarbij ook op tafel”, bezweert de bewindsman.

“Ik begrijp de zorg heel goed, die heb ik zelf natuurlijk ook”, zegt ook demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Sinds de aanstelling van minister Wouter Koolmees als informateur is hij ook verantwoordelijk voor de economische steunpakketten.

Blok en Wiersma willen allebei nog niet vooruitlopen op eventuele steun voor getroffen sectoren. “We moeten echt afwachten”, zegt Wiersma. Volgens ingewijden denkt het kabinet wel degelijk na over steunmaatregelen, maar wordt een besluit hierover niet voor het weekeinde verwacht.