Deel van op Sardinië gestrande toeristen onderweg naar Nederland

Foto: ANP

Vijftien van de 35 op Sardinië gestrande Nederlandse toeristen zijn met de bus onderweg naar huis, zegt reiziger René van der Pluijm. Zij testten vrijdag negatief en mogen dus na 21 dagen terug naar huis. Van der Pluijm en negentien andere reizigers moeten nog tot volgend weekend in quarantaine blijven op het Italiaanse eiland.

Vrijdag testten twintig mensen negatief op het coronavirus en vijftien mensen bleken positief. Zaterdag moesten uiteindelijk vijf mensen alsnog in Italië blijven en nog een week in quarantaine. Zij raakten later besmet dan de mensen die naar huis zijn gegaan en moeten dus langer blijven.

De toeristen namen deel aan een busreis naar de eilanden Sardinië en Corsica. Nadat ze besmet waren geraakt met het coronavirus plaatsten de lokale autoriteiten ze in quarantaine in een hotel in de stad Oristano. De reis begon op 18 oktober en had twaalf dagen moeten duren. In eerste instantie bestond de groep uit 44 mensen, maar een deel mocht al naar huis omdat ze negatief waren getest.