Aantal coronabesmettingen op Curaçao verdubbeld in tien dagen

Foto: ANP

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen op Curaçao is in de afgelopen tien dagen bijna verdubbeld van 102 op 7 december, naar 202 op 17 december. Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis ging in dezelfde periode van vier naar acht. Vier mensen stierven aan Covid-19, het totale aantal coronadoden is nu 184.

De stijging van het aantal coronapatiënten verontrust de overheid. Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas waarschuwt de bevolking tijdens de feestdagen alert te zijn, zeker bij kerstbezoek uit Nederland. Er worden echter geen nieuwe maatregelen genomen.

Op het eiland worden mensen nog steeds geadviseerd mondkapjes te dragen in het openbaar. Er geldt een avondklok van 03.00 uur tot 04.30 uur en voor evenementen met meer dan honderd mensen is een QR-code verplicht.

De omikronvariant van het coronavirus is nog niet vastgesteld op het eiland. Maar volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth is het slechts een kwestie van tijd voordat dat wel gebeurt. Afgelopen week is begonnen met het zetten van boosterprikken bij 60-plussers. Op een bevolking van zo’n 160.000 inwoners hebben meer dan 103.000 een eerste vaccinatie gekregen; ruim 96.000 mensen zijn twee keer ingeënt.