Lil Kleine wacht op beslissing hoger beroep tegen vrijlating

Foto: ANP

Rapper Lil Kleine is in afwachting van de beslissing over het hoger beroep tegen zijn vrijlating. Hij kwam maandag rond het middaguur samen met zijn advocaat Nienke Hoogervorst naar de rechtbank in Amsterdam. De zitting was aan het begin van de middag afgelopen. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitspraak volgt. Dat kan maandagmiddag zijn, maar mogelijk wordt het dinsdag.

Jorik Scholten, de echte naam van de rapper, werd opgewacht door vertegenwoordigers van de media. Hij was aanwezig bij de zitting over het hoger beroep tegen zijn vrijlating, aangespannen door het Openbaar Ministerie. De rapper zat twee weken geleden vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. De behandeling van het hoger beroep was achter gesloten deuren.

Lil Kleine zat drie nachten in de cel op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling. Hij zou het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur hebben geklemd. Het OM vindt dat er voldoende ernstige bezwaren zijn om hem langer vast te houden.