Drukte op Schiphol tijdens staking KLM-personeel

Foto: ANP

Op luchthaven Schiphol is het zaterdagochtend erg druk door een staking van personeel van KLM. Bij het loket voor internationale treinreizen staat een lange rij. Deze mensen proberen met de trein naar Frankrijk of Duitsland te reizen nadat hun vlucht werd geannuleerd.

Ook staat er een rij van honderden meters voor een van de vertrekhallen. De rij loopt door tot buiten het gebouw van de luchthaven. Mensen worden via één ingang binnengelaten. Er wordt omgeroepen dat het druk kan zijn vanwege de meivakantie, een tekort aan personeel en de staking. Ook worden reizigers via een mededeling op de beeldschermen ingelicht over de werkonderbreking.

Op sociale media klagen mensen over de drukte op de luchthaven. Mensen laten weten lang te moeten wachten voor het inchecken van hun bagage, maar ook voor het ophalen ervan bij aankomst in Nederland. Sommige twitteraars zeggen begrip te hebben voor de medewerkers, maar niet te begrijpen dat er precies op een drukke dag gestaakt moest worden.

Medewerkers die onder andere verantwoordelijk zijn voor het laden en lossen van bagage staken zaterdag. Het gaat om een actie die niet door een vakbond is georganiseerd, een zogenoemde wilde staking.