Politie publiceert foto van elfde verdachte boerenprotest Hierden

Foto: ANP

De politie publiceert maandag een foto van de elfde en op dit moment laatste verdachte van het boerenprotest eind juni in Hierden voor het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Volgens de politie hebben tien andere verdachten zichzelf gemeld na een dreigement om foto’s herkenbaar op internet te zetten.

De actie bij het huis van Van der Wal liep volledig uit de hand, aldus de politie. Er was veel agressie en geweld en ook politiemensen voelden zich niet veilig. De recherche kwam op grond van beelden tot elf verdachten.

Op 1 juli kondigde de politie aan dat foto’s van de verdachten herkenbaar op internet zouden worden geplaatst als ze zich niet zouden melden. Herkenbaar maken van verdachten is aan strenge regels gebonden, aangezien dan voor heel Nederland en daarbuiten bekend wordt dat iemand betrokken was bij het plegen van strafbare feiten, zegt de politie.

De politie sluit niet uit dat er naast de eerste elf gezochte verdachten nog meer mensen opgepakt zullen worden. Wie beelden van de actie op 28 juni heeft, wordt verzocht die delen met het rechercheteam.