Burgemeester Voorschoten: treinongeval ongelooflijk tragisch

Foto: ANP

Burgemeester Nadine Stemerdink van Voorschoten heeft de omwonenden bedankt die te hulp schoten na het treinongeluk. Ze sprak van een “vreselijk ongeval” en betuigde haar medeleven aan nabestaanden van de persoon die is omgekomen en alle anderen betrokkenen.

Stemerdink roemde de huisarts die onmiddellijk eerste hulp verleende en slachtoffers thuis opving. “Dorpsgenoten stonden klaar voor alle mensen in nood, van boer Freek tot de huisarts. Ongelofelijk bedankt.”

De impact van het ongeval, waarbij twee treinen in botsing kwamen met een bouwkraan, is volgens haar groot op de samenleving in Voorschoten. Bij het ongeval viel een dode.

De burgemeester vond het “ongelofelijk fijn” dat koning Willem-Alexander een bezoek kwam brengen aan de plek van het ongeval. “Zijn betrokkenheid is heel groot.”

Korpschef Henk van Essen schrijft in een bericht op Twitter dat zijn gedachten bij de slachtoffers en nabestaanden zijn. “Hulde aan iedereen die hulp en opvang bood onder uitzonderlijke omstandigheden”, aldus de hoofdcommissaris van de politie.