Meer aanhoudingen voor ongeregeldheden bij Friese derby

Foto: ANP

De politie heeft afgelopen week nog drie verdachten aangehouden voor ongeregeldheden na de wedstrijd tussen SC Cambuur en sc Heerenveen in februari dit jaar. Eerder werden er al negen andere verdachten opgepakt. De politie meldde donderdag te verwachten nog meer mensen aan te houden.

Beelden van die verdachten worden nu nog geblurd getoond. Als ze zich binnen een week niet melden bij de politie, worden ze herkenbaar getoond. De verdachten die afgelopen week werden aangehouden komen uit de gemeente Leeuwarden.

Na de Friese derby van 19 februari zochten aanhangers van SC Cambuur de confrontatie met supporters van de club uit Heerenveen. Ze bekogelden elkaar en de politie met onder meer stenen, hout, afvalcontainers en stukken beton. De mobiele eenheid trad op, zodat de bussen van de bezoekende supporters uit Heerenveen veilig konden vertrekken.

Ook vernielden de relschoppers meerdere politievoertuigen. Bovendien raakte een politiepaard gewond toen het dier door een steen werd geraakt. Ook rondom het stadion werden veel vernielingen gepleegd. De verdachten die tot dusver zijn aangehouden, zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Zij moeten op een later moment voor de rechter verschijnen.