Fox accepteert verhoogd bod van Disney

Foto: ANP

21st Century Fox heeft een verhoogd bod van Walt Disney op grote delen van het bedrijf geaccepteerd. Het nieuwe bod bedraagt ruim 71 miljard dollar, maar de aandeelhouders moeten nog beslissen of ze van hun aandelen af willen. Het oorspronkelijke bod van Disney bedroeg circa 52 miljard dollar. Ook de toezichthouders moeten de overname nog goedkeuren.

Het nieuwe bod van Disney biedt aandeelhouders van 21st Century Fox ook de mogelijkheid om een deel van de overnamesom in contanten te krijgen. Het entertainmentconcern achter onder meer Mickey Mouse, de Marvel-superhelden en Star Wars verwacht een kleine 36 miljard aan contanten kwijt te zijn en 343 miljoen eigen aandelen. Daarmee zouden de aandeelhouders van Fox gezamenlijk zo’n 19 procent van Disney in handen krijgen.

Door de keuze voor het hogere bod van Disney vist Comcast achter het net. De Amerikaanse kabelgigant aasde ook op de filmstudio’s en entertainment-televisiekanalen van 21st Century Fox. Daar had Comcast 65 miljard dollar voor over.