Boeing hernieuwt samenwerking met Nederland

Foto: ANP

Boeing gaat intensiever samenwerken met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf tekende daarvoor een hernieuwde overeenkomst met staatssecretaris Mona Keijzer (Economisch Zaken en Klimaat). In de nieuwe overeenkomst is onder meer afgesproken dat de Nederlandse industrie helpt met de upgrade van de Apache-helikopters.

Volgens Keijzers ministerie wordt met de deal onder meer de Nederlandse veiligheid beter beschermd. Ook de daarvoor benodigde technologische basis wordt door de overeenkomst versterkt. Nederland zal onder meer een steentje bijdragen aan innovatie, toelevering, productie en onderhoud van defensiemateriaal.

De samenwerking levert de komende jaren naar verwachting honderden miljoenen euro’s op voor Nederlandse ondernemers en onderzoekers. Ook zorgt de overeenkomst volgens Keijzer voor meer banen en inkomsten voor het bedrijfsleven. De bijdrage van Boeing aan de Nederlandse economie in de voorbije twintig jaar wordt geraamd op zeker 3 miljard euro.